Slik får du bedre Selvfølelse

Din selvfølelse er som en stjerne om natten som skinner best når det er på det mørkeste. Det er ditt indre lys som brenner sterkest og fritt uansett hva som skjer rundt deg.

Et Zen ordtak minner meg på dette: «Hva var ditt opprinnelige ansikt før du ble født?»

Selvfølelsen er perfekt intakt når vi er født, faktisk, det er iboende i oss; men dessverre, så avtar ofte denne selvfølgelighet fra oss når vi trer ut fra barndommen.

Vi mister litt etter litt for hver gang vi mislykkes, gjør feil, oppfører oss dårlig, føler oss skyldig, nekter å tilgi, forsømmer oss selv, og / eller gjør ting vi er skamfulle over.

Som en voksen, så føler vi oss noen ganger som om at  vårt «selv» er i biter – at vi på en måte ikke er hel, men litt ødelagt… at vi er bare «delvis» – om du skjønner hva jeg mener.

Dette er ikke sant. Vi er hele og komplett selv med våre manglende brikker og ødelagte deler. Vi bare trenger å bestemme oss for å samle oss selv, og bli hel igjen.

Jeg er villig til å gamble på at når du ser tilbake på livet ditt, så er det første du tenker på alle de tingene du angrer på, det du ikke fikk til, eller de tingene som ikke gikk helt som du ville.

Ser du de delene av ditt «selv» som ligger i biter langs livslinjen din? Der du ikke følte deg god nok, eller hvor du har kritisert deg selv, eller fått skylden for noe du ikke har gjort?

Men har du noen gang stoppet opp, og sett på minnene der du har virkelig følt deg fantastisk, de gangene du har hatt det skikkelig bra i livet ditt, de øyeblikkene hvor du har hatt bare helt vanlig hverdagslykke? Og alle de gangene du kan se hvilket fantastisk menneske du egentlig er – om du tillater deg å være!

Det er din fødselsrett å elske deg selv, og å være den du er.

Den gode nyheten er at du kan gjenvinne din selvfølelse. Du kan hente frem deg selv igjen – om du vil.

Det er absolutt ingen grunn i det hele tatt hvorfor mennesker som deg skal «lide» av dårlig selvfølelse.

Din selvfølelse kan du faktisk ha 100% kontroll over – om du vil.

Tenk på selvfølelsen din som en muskel. En muskel som må få lov til å vokse seg større og sterkere for hver dag som går. Som enhver muskel som har blitt svekket, så må også denne muskelen få lov til å bli sterkere og større, og du må jobbe for å få det til. Den avhenger av deg og det du bestemmer deg for. Den er avhengig av at du tar et valg om å endre selvfølelsen din allerede fra i dag. Du vil ikke kjøre fra treningssenteret etter din aller første time å ha perfekte muskler! Du og kroppen din må få lov til å bygge seg opp over tid.

Konsekvent forbedring av selvfølelsen din er den eneste veien til varig suksess og en økning i den kvaliteten du ønsker i ditt liv. Har du hørt dette før? Har du gjort noe med det? Eller er du som 95% av resten av befolkningen? At du ønsker deg en endring, men du er ikke villig til å gjøre noe med det? Du leter og leser mange ting som går på akkurat samme tema, men du lar vær å gjøre noe?!

Din selvfølelse bidrar til din vitalitet, ditt energinivå, din utholdenhet, din personlige magnetisme. Selvfølelsen din er speilbildet på alt som bor i deg, og din tro på dine egen evner. Positiv selvfølelse vil gi deg overskudd og energi – til å gjøre det du ønsker i livet ditt.

Å bygge selvfølelse vil til slutt føre til en stor forbedring i livet ditt. Du vil bli ansvarlig over ditt eget liv og hva du ønsker å få ut av livet ditt. Det er en flamme som gradvis sprer seg utover i kroppen din, og som vil tenne en helt ny livsgnist i deg.

Er du en person som til stadighet tenner en flamme UNDER deg – slik at du brenner deg? Eller er du en person som tenner en flamme INNI deg, slik at du holder liv i deg selv og din identitet? Selv har jeg vært det første i mange år. Jeg holdt på å brenne meg selv opp i ett og alt. Nå har jeg funnet de riktige teknikkene og redskapene slik at jeg kan ha en indre flamme med meg hver eneste dag. Og jeg har selv styringen over hvem jeg er og hva jeg tenker.

Når vi utvikler selvfølelsen vår, så tar vi kontroll over vår misjon i livet vårt. Selvfølelsen bringer ut det beste i oss, og det gir oss kvalitet i livet.

Vær positiv!

Vær tilfreds!

Ta kontroll over livet ditt!

Vit hva dine verdier er!

Vær takknemlig (over stort og smått)!

Strø om deg av kompliment og glede!

En positiv «attitude» vil hjelpe deg på veien med å få en større selvfølelse. Du kan velge å starte i dag, eller du kan vente til en annen dag. Ditt valg og din beslutning. Det er jo tross alt ditt liv. Det er aldri for sent å starte i dag. Husk at du kan bestemme deg for at fortiden kan være fortiden, og fremtiden på ditt liv kan starte her og nå. Er ikke det en fantastisk følelse?

Til slutt vil jeg si, at du kan gjerne starte på denne reisen selv – i dag om du vil.

Du kan også få lov til å være med oss (og hundrevis av andre spreke jenter (og gutter)) i Gullpakken https://rachelwilmann.no/hjertemedisin/gullpakken/

Gullpakken er Norges Største Selvutviklingsplattform for deg som virkelig ønsker å ta vare på deg selv. Her vil du få motivasjon og inspirasjon når det passer deg.

Uansett om du velger å gjøre dette selv, eller om du vil være med oss i Gullpakken, så ha respekt for deg selv. Ha respekt for mennesker rundt deg. Praktiser teknikkene du får via bloggen min hver dag, og du vil komme deg nærmere og nærmere det livet du ønsker deg. Husk at muskelen må bygges litt for hver dag – og se at det vil gjøre underverker i ditt liv.

Bli den personen du kan være! Du fortjener det – fra og med i dag!
Masse klemmer fra Rachel 🙂

PS: Har du et godt tips for å få bedre selvfølelse? Skriv det gjerne i kommentarfeltet under.

Og Liker du denne artikkelen, TRYKK LIKER (det setter jeg pris på. Da vet jeg at du liker tema, og gir inspirasjon og motivasjon til flere artikler med samme tema).

Kanskje du også liker...

Populære artikler...