Dette er det viktigste å ha i påskeegget?

Ferie for mange er bare noen timer unna.

Hva skal du gjøre i påsken din? Ferie er faktisk den største utfordringen for familier, samboerforhold og ekteskap, og partnerskap oppløses oftere etter en ferie. Vi går inn i et ustrukturert modus, og partene i et forhold har ofte forskjellige forventninger til hvordan ferien skal være. Noen ønsker å slappe av, mens andre ønsker å gå på ski. Ofte er det slik at vi mennesker også ønsker at resten av familien skal ønske det samme som oss. Slik er det som regel ikke. Vi har forskjellige behov og ønsker. Det er dette som skaper rom for konflikt og åpner opp for at vi lar oss såre.

Hva er de beste forutsetninger for at akkurat DU skal ha din beste påske éver´? Hvordan skal du sørge for at UANSETT hva som skjer, så håndterer du det bra? Kanskje familien din, mannen din (eller kona) eller barna dine har andre ønsker enn det du ønsker. Spesielt damer ønsker å samle familien, skape rom for økt familiefølelse, være sammen osv. Det er hyggelig det, men kanskje mannen (vet jeg stigmatiserer nå, men det er for å illustrere) ønsker å hente seg inn etter mange lange dager på jobben, og ønsker overhode ikke det sosiale samværet som andre ønsker at han skal ha.  Det kan skape krangel og konflikt. Forskjellige ønsker og behov…

Dersom DU har en forventning til påsken: Hvorfor har du denne forventningen? Er det på bakgrunn av dine ønsker, eller er det på bakgrunn av det du mener du burde gjøre? For her er det en vesentlig forskjell. Mange føler at de burde gjøre det ene og det andre fordi det er forventet av dem. Jeg ønsker at du skal spørre deg selv: Gjør jeg dette for MIN del? Er det dette jeg virkelig ønsker? Dersom du går inn i ditt hjerte og finner ut at det er det du vil, så har du store muligheter for å legge til rette for at akkurat din påske skal bli bra. MEN; skal du få resten av familien til å gjøre det som du ønsker? Eller skal resten av familien få gjøre det de ønsker? Og hvordan vet du ønskene til din mann/ barna dine? Har du spurt hvordan de ser for seg at påsken skal være? Har dere lagt forventningene på bordet slik at alle kan gi og ta litt. Alle trenger følelsen av å få gjøre litt av det en selv har lyst til. Jeg skjønner godt at det er sure barn dersom vi foreldre skal få dem til å ha en påske kun på bakgrunn av det vi selv ønsker og ikke hva de ønsker.

I påskeegget ditt, så kan du legge litt varme og omtanke; både for deg selv, og resten av familien din. Skap rom for at du handler i tråd med det som er bra for deg og ditt hjerte, samtidig som du skaper rom for at resten av familien ikke nødvendigvis trenger å føle det samme som deg (eller at du trenger å føle det samme som dem). Det har vært en kirkedebatt i media de siste dagene, og jeg er oppriktig lei meg for at i et samfunn hvor vi skal være glade i hverandre, skape rom for individer og ha toleranse, så tar kirken og utestenger en gruppe mennesker. I mitt hode, så er ikke det kjærlighet. Det er forskjellsbehandling, og har ingen ting med mellommenneskelige relasjoner. Jeg ønsker å gå inn i påsken med å skape rom for meg selv, men også ha rom for hva de nærmeste rundt meg ønsker. Slik tror jeg at vi kan skape en harmonisk og god påske. Slik tror jeg at vi alle kan få litt lykke i hjertet.

Hva skal du gjøre i påsken?

Stor klem fra Rachel

PS: Vil du være med på GRATIS webinar (konferanse på nett)? Tema er bedre selvfølselse og tankens kraft.

Se HER

PS: Om du ikke har fått disse affirmasjonene enda, så kan du få dem tilsendt nå.

 

Få 7 fantastiske affirmasjoner som kan endre tankene dine fra i dag!

//

Kanskje du også liker...

Populære artikler...