Ønsker du bedre selvfølelse? Del 2 av 2

Alle sliter vel litt med egen selvfølelse fra tid til annen. Men ved å trene jamt og trutt, så blir den bedre og bedre. I alle fall er det slik med meg, at jeg må trene tankene mine daglig for å holde dem ved like. Jeg elsker å få tips til hvordan jeg kan forbedre meg litt hver dag. Er veldig glad når du kommenterer tilbake at dette hjelper deg også. Det gir masse motivasjon for meg å skrive enda mer.

I alle fall, her har du de siste 4 punktene i hvordan du kan få bedre selvfølelse. Se HER om du ikke har lest del 1.

4. Du er god nok.

Ikke sammenlign deg med andre. Gjett om jeg nesten hele livet mitt har sammenlignet meg med andre mennesker. Jeg var sammen med en venninne i går, og da snakket vi om at vi ofte ser “glansbildet”, altså forsiden av mennesker. Vi ser ikke baksiden, og de negative sidene. Slik er det også med dem vi ser opp til. Vi ser de gode egenskapene, og tenker at dem vil vi også ha uten å tenke på at personen også har en bakside med kanskje mindre flatterende fordeler, he, he.

Husk at du er god nok slik som du er. La andre mennesker få være slik dem er uten at du føler deg mindre verd. Finn frem de egenskapene du liker ved deg. Fremhev dine gode egenskaper. Gi deg selv kompliment for det som er bra ved deg. Dersom du gjør dette jevnlig, så vil du føle deg bedre etter hvert. Trening gjør mester!

Husk: DU er god nok akkurat slik du er!

5. Frigjør deg fra all skam og skyld.

Dersom du klarer å frigjøre deg fra skam og skyld, så vil du automatisk føle deg mye bedre. Vi mennesker er eksperter på å henge oss fast ved det negative vi har gjort. Vi blåser det opp slik at det overskygger det gode vi har gjort. Hvor ofte går man ikke og tenker på alle de tingene vi angrer på. Tenker tanker slik som: “Huff, dette burde jeg ikke sagt!” eller “Nå gjorde jeg noe dumt, det burde jeg ikke ha gjort!” Om du klarer å kaste bort negative tanker rundt skam og skyld i livet ditt, så frigjør du masse energi som du igjen kan omdanne til god og positiv energi og god selvfølelse. Det er totalt bortkastet energi å tenke på hva man burde ha gjort annerledes. Det jeg gjør, er at jeg ser hva jeg kan lære av situasjonen, og hva jeg evt. kan gjøre annerledes neste gang. Da får man en positiv læring av situasjonen, og kroppen opplever det som positivt og går ikke i forsvar neste gang det skjer. La oss gi litt mere f. og heller Lev Livet.

6. Lev i nuet:

Veldig mange tenker på hva de skal gjøre senere, og mange klarer ikke å være til stedet HER OG NÅ! Men det er utrolig viktig å sette pris på NÅTIDEN. I stedet for å tenke: ‘Huff, mandag igjen. Hele 5 dager til helg’, så kan du tenke: ‘Yes! Mandag! Nå har jeg en hel uke på meg å ha det bra sammens med gode kolleger’ Det har ALT med måten du tenker på, og hvordan du tar nåtiden. Selv har jeg kunne vært på jobb og ha dårlig samvittighet for at jeg ikke har vært nok til stede for barnet mitt, og når jeg var hjemme, så tenkte jeg på det jeg burde gjort på jobb. Noen som kjenner seg igjen?

Jeg har trent mye på å kose meg i alt jeg gjør. Selv om jeg vasker kopper, så koser jeg meg. Prøv så godt du kan å nyte tiden du er i; akkurat her og nå. Du vil finne ut at det vil også hjelpe deg med å få bedre selvfølelse fordi du setter pris på deg selv og det du gjør NÅ. Ordet “burde” er jo en byrde, og da oppfatter kroppen det negativt. Tenk at du skal kose deg i alle situasjoner, og bare ha det bra akkurat nå. Det jeg har gjort rent teknisk i tankene mine er at om tankene vandrer av gårde og jeg observerer at de begynner å tenke på hva jeg skal gjøre senere på dagen, så “henter jeg meg inn”. Jeg tar tilbake tankene mine, og nullstiller. Jeg sier til meg selv: Nå skal du kose deg akkurat nå, kjære Rachel! Vær til stede i øyeblikket. Både første gang, andre gang, tredje gang osv, så vil tankene flyte ut igjen og igjen. Men etter hvert, så vil du oppleve at du vil få det bedre og bedre til. Jeg kan ikke få gjentatt meg ofte nok: Trening av tankene er ferskvare, og må gjøres hver dag, men det nytter (heldigvis, he, he).

Høres det forståelig ut?

Ha en super dag, og stor klem fra Rachel

Her har du forresten 18 tips for å tenke positivt! Har laget det som en pdf-fil som du kan skrive ut og henge opp om du vil.

Kanskje du også liker...

Populære artikler...