Ønsker du å være lykkelig? Her har du 10 ting du IKKE må gjøre!

Har du en drøm om å være lykkelig, hjemme, på jobb, i forhold eller økonomi?

Da er det viktig at du unngår disse ti fellene for å invitere lykke i ditt liv.

1.  Avbrytelser: Dersom du ønsker å ha gode forhold, både gjennom jobb, venner eller hjemme, så er det viktig at du ikke avbryter andre når de snakker. Dersom du konstant avbryter andre, så vil de føle at du ikke bryr deg om dem, og at du er mest interessert i å få frem ditt budskap i stedet for å lytte. Å være en god lytter vil også hjelpe deg å føle deg mer verdsatt, og andre opplever deg som vennlig og hyggelig å være sammen med. Mennesker som er flinke til å lytte har som regel flere venner og gode forbindelser enn de som avbryter.

2. Klage: Det du sender ut gjennom ditt budskap forsterker hvem du er, og er din sannhet utad. Mennesker som klager og syter over at ting ikke fungerer er ofte mindre lykkelige enn mennesker som klarer å se det som er positivt i situasjoner. I tillegg ønsker de fleste å være sammen med andre mennesker som også er positive, og det skaper en positiv sirkel. Det samme gjelder dersom du er negativ. Du skaper negativitet og sender ut negative energier dersom du fokuserer på det som ikke fungerer kontra det som faktisk fungerer.

3. Kontrollere andre mennesker: Er du av dem som prøver å få andre mennesker til å mene det samme som deg? Prøver du å overbevise andre at du har rett? Da kan det være at du er mer opptatt av deg selv og dine meninger enn å faktisk få nye innspill og nytt pust gjennom andre rundt deg. Vi blir mer lykkelig når vi er åpne for å se det som er rundt oss, og åpen for at andre kanskje har ideer som kan være mer innsiktsfulle og verdifulle enn det vi sitter på av informasjon. Slik opplever du også å få økt kunnskap og mer sympati og verdi av dine relasjoner.

4.  Kritisere: Dersom man finner feil ved andre mennesker (eller seg selv), eller tror at alle andre er bedre enn en selv, så klarer man ikke å være positiv. Du kan prøve å snu slik at du ser det positive i andre og deg selv, og du vil se at du blir mer positiv selv også. Tren deg selv i å snu tankene dine fra negative, kritiske tanker til postitive og flotte tanker.

5. Selvgod: Dess mer du har oppnådd i livet ditt, eller dersom det er spesielle områder du er skikkelig god på, så kan du havne i fellen med å skulle fortelle andre mennesker at de må gjøre det samme som deg. Det er ingen som liker at man får en ´preken´ på hvordan man burde/ skulle ha gjort ting. Det beste man kan gjøre et å være et åpent menneske, og hjelpe andre opp og frem ved å lytte til hva andre ønsker, og deretter komme med velmenende råd. Men å være selvgod, og bare fortelle: Jeg gjorde ditt og datt, og det er bare for deg å gjøre det samme… Det vil ingen høre.

6. Grubling: Dersom du er en grubler, så er det ofte at man kan havne inn i tankebaner som er negative og unyttige. Det er ingen vits i å gruble på ting som har vært gjort, eller at man skulle ha gjort ting annerledes. Ta heller lærdom av situasjonen, og se hvordan du kan gjøre det bedre neste gang. Ved å ta læring av alle situasjoner, så kan du vokse slik at du utvikler deg selv til å bli mer positiv.

7. Frykt: Mange har frykt for frykten, og frykter ting i fremtiden som faktisk ikke har skjedd enda. Det er faktisk gjort en studie som beviser at 95% av all frykt er totalt unødig, og hender aldri. Dersom du lever i frykten og tenker stadig på det du er redd for, så vil du gå glipp av positive hendelser i livet ditt. Det du har fokus på, får du mer av i livet, så derfor lønner det seg å ha fokus på det som er bra.

8. Skylde på andre: Er du av dem som ofte skylder på ting utenfor deg? Legger du skylden på andre for at du ikke er der du skulle ønske at du var i livet ditt? Er du for sen på jobb på grunn av den gamle mannen som kjørte så sakte forran deg? Uansett hvilken únnskyldning´ du har, så kan det være lurt å stoppe nå. Det kan være en stor fordel å heller tenke ´Hva kan jeg gjøre annerledes slik at jeg lykkes?´ Da er du intern i tankegangen din, og løsningsorientert. Løsningsorienterte mennesker er lykkeligere enn de som ikke er det.

9. Imponere: Er du av dem som prøver å imponere andre mennesker med det du kan? Prøver du å overbevise at du er god nok. Da har du sannsynligvis følelsen av å egentlig ikke være god nok. De som alltid forteller andre hvor god de er, kan ha problemer med å tro på dette selv. Derfor er de nødt til å fortelle andre om sine ferdigheter. Mennesker som heller har fokus på de nære verdier er som regel lykkeligere enn de som skal prøve å overbevise andre hva de er god på. Gi heller en klem, eller si hyggelige ord til de du møter, og du vil kanskje føle deg bedre selv også, og kanskje får du mer nære vennskap og bekjentskaper enn dersom du prøver kun å imponere.

10: Knyttet: Er du knyttet til ting rundt deg? Må du ha forskjellige ting i livet ditt for at du skal være lykkelig? Føler du at dersom du bare hadde hatt…. så ville du vært lykkelig? Da vil du med stor sannsynlighet aldri bli helt lykkelig, og det vil alltid være noe som mangler i livet ditt. Dersom du klarer å være fornøyd med det du allerede har, så er sjansene for at du er lykkelig mye større enn dersom du hele tiden har fokus på det du mangler.

Håper dette var noen tankevekkere. Dersom du som føler at ett eller flere punkter snakker til deg, så vil jeg ha jobbet med disse utfordringene slik at du har mulighet for et lykkeligere liv.

Kjenner du deg igjen i noen av punktene? Det gjør i alle fall jeg, og jeg jobber stadig med meg selv for å bli min beste utgave.

Hva mener du er den største årsaken til at man ikke er lykkelig?

Stor klem fra Rachel
Få 7 affirmasjoner som kan endre tankene dine allerede i dag!

Kanskje du også liker...

Populære artikler...