Eier du tankene dine selv?

 

Føler du ofte at tankene dine bare popper opp i hytt og gevær helt uten forvarsel. At de kommer og går uten at du har gitt tillatelse til dem? Nesten slik en mygg biter deg en sommerkveld, også her uten din tillatelse?

Tankene våre kan være vår beste venn eller vår verste uvenn.

Dersom du får negative tanker, hatefulle tanker, dømmende tanker…. Er det dine tanker? Er det slik du bare ER? Har du tenkt over det? Er du en projektor av tankene dine, eller er tankene dine en projektor at deg? Og hva er forreste forskjellen?

Tror du at vi skaper den virkeligheten vi ønsker – bevisst eller ubevisst? Eller er du på en båt uten årer, og bare flyter hit og dit i tankene dine uten kontroll?

Jeg vet, det er mange spørsmål her. Mitt forslag til deg, er at du bruker et par minutter på å reflektere over hva du mener og hvorfor du tror at det er slik.

Jeg er 100% overbevist over at vi skaper vår egen hverdag. At tankene våre ikke bare kommer og går.

Jovisst, når du ikke er klar over at du kan ta kontroll på tankene dine, så flyr de av gårde som en virvelvind helt ute av kontroll. Og det lover jeg deg: Jeg VET hva det vil si. Jeg har i mange år bare latt meg seile i sterk vind, og tankene mine har tatt meg til plasser jeg ikke ønsket å dra. Jeg bare trodde at livet var slik.

En av mine største a-ha opplevelser i livet mitt, var da jeg skjønte at jeg kunne ”ta ned” tankene mine. ”Se” dem og gjøre noe med dem. Er det lett? Absolutt ikke. Men med masse trening, så opplevde jeg at jeg kunne endre tankene mine i den retningen JEG ønsket at tankene skulle dra. Og det er bare såååå KULT å kunne bestemme over egne tanker.

Tenk på dette:

Noen forteller deg at du har en dårlig mening. Dere diskuterer et tema, og du blir fortalt at din mening er bare tull og tøys. Før du gikk inn i denne diskusjonen, så følte du deg bra. Du hadde en god dag, og livet var godt å leve. Under, eller etter diskusjonen, så kjente du en negativ følelse i magen din. Litt uggen, og du fikk en dårlig dag. kanskje har du startet å tvile på dine egne meninger, og kanskje synes du selv også at din mening er tull og tøys.

Det som har skjedd her er følgende: Du har latt deg påvirke av den andre personen, og ”plutselig” har hans/ hennes mening blitt din mening.

Mitt spørsmål til deg er: Eier du tankene dine selv, eller blir du et produkt av den andre sine meninger? Lar du deg påvirke til å tro at den andre sine meninger er bedre enn dine?

Det er her vi ofte gjør feil. Faktisk de fleste av oss begynner å tvile på egen dømmekraft og egne meninger. Vi LAR oss påvirke. Og da skriver jeg ”lar” oss påvirke. Fordi du trenger ikke å la deg påvirke av noen andre enn det selv. Ja, det kan være fornuftig å stoppe opp, og spørre deg selv: Hvorfor blir jeg kritisert? Er det fordi min mening er helt ”off”, og hva kan jeg evt. lære av det? Eller kanskje du kan spørre deg selv om det er den andre personen som prøver å overbevise deg om at hans mening er den beste? I så fall; hvorfor vil han det?

Det som er viktig å vite, er at når du blir kritisert, så har det ingen ting med deg å gjøre. Du er kun en ”trigger” til den andre personen. Det vil si at du trigger den andre personen sitt ekko og mønster. Dersom han eller hun blir irritert, sint, sur på deg, så er det på bakgrunn av hans/ hennes historie. Ingen kan gjøre deg sint eller sur med mindre du lar dem gjøre deg sint eller sur. Det er opp til deg om du skal la deg påvirke av det. De sier bare ORD, og det er du som gir ordene mening. Og slik er det andre veien også. Dersom noen kritiserer deg for at du har en tøysete mening, så er det DE som reagerer, og det har ikke noe med din mening å gjøre, men deres ekko.

For å forklare kort hva jeg mener med ekko:

Ditt ekko er din historie, din bakgrunn, dine opplevelser. Når du reagerer slik du gjør i dag, så er det på bakgrunn av ditt ekko. Du reagerer på bakgrunn av den du har ”latt” deg forme til. Og deretter har du fått følelser som igjen gjør at du handler og reagerer slik du gjør.

Det beste med det, er at så lenge det er på bakgrunn av følelser, så kan du endre på det. Det krever litt av deg, men om du bestemmer deg, så kan du faktisk endre deg til å bli den personen du vil akkurat i dag. du kan bestemme at du akkurat i dag skal starte en reise med å forme deg og tankene dine slik du vil slik at du blir den personen du ønsker å være.

Det er superkult. Jeg har gjort det selv. Og jeg har erfaring fra mine 6.500 klienter jeg har behandlet.

Personlig, så jobber jeg med tankene mine hver eneste dag. Jeg vet at mental trening er ferskvare, så derfor har jeg bestemt meg for å jobbe med meg selv hver eneste dag. Fordi jeg ønsker å ha et godt liv hver eneste dag hvor jeg er både fysisk og mentalt frisk.

Her skal du få innblikk i hva du kan gjøre for å starte din reise med å endre tankene dine – allerede i dag:

1: meditasjon

Om du sier at du har forsøkt dette før, og at det ikke virker, så bør du starte med å endre akkurat denne sannheten til deg selv. For dette fungerer! Jeg mediterer hver eneste dag. Kun et par minutter, men jeg gjør det HVER DAG! Du trenger kun å bruke et par minutter hver dag på å gå inn i deg selv. Tenk gjennom hvordan du vil at dagen din skal være, og ”se” for deg hvilke tanker du skal ha gjennom dagen. Da «setter» du dagen, og da forbereder du deg positivt allerede FØR dagen har startet. Ditt ubevisste sinn vil lede deg enklere gjennom dagen, og du kan oppleve at dagen går mye lettere enn om du ikke gjør dette. Jeg bare eeeelsker å gjøre dette, og jeg gjør det hver dag. Love it!

2: observere tankene dine

Gjennom dagen, så kan du observere hvilke tanker du har. Du kan reflektere om det er tanker som gjør deg godt, eller om det er tanker som er negativ for deg.

Om du ser at det er negative tanker, så skriv dem ned, og omskriv dem. Du kan skrive ned hvilke tanker du vil ha i stedet for dem du vanligvis tenker. Vet du at vi tenker de samme tankene om og om igjen hver eneste dag. Kun 10-20% av tankene dine er nye hver dag. Derfor kan det lønne seg å starte med å endre de negative tankene (som du sikkert har hatt i flere år, he, he….) til nye og konstruktive tanker.

3: læring

På kvelden når du legger deg, så ”se” over dagen din. Dersom det har vært ting som ikke har vært slik du ønsker, så spør deg selv følgende spørsmål:

Hva kan jeg lære av dette, og hvordan kan jeg gjøre det annerledes neste gang?

Dette er et utrolig nyttig spørsmål, og du vil trene deg selv på å se læringen i situasjonen i stedet for å kritisere deg selv for det som ikke har fungert. Du blir løsningsorientert i stedet for problemorientert.

Du vil oppleve å få gode resultater med å gjøre disse enkle, men effektive øvelsene – og de er helt gratis.

Om du ønsker hjelp til å få masse inspirasjon og motivasjon i hverdagen din, så har jeg ENDELIG laget en flott Gullpakke til deg. Sååå mange av kundene mine har etterspurt dette, og nå er det endelig klart. Bare siden torsdag, så er det over 100 som har meldt seg inn.

Kanskje det passer for deg også!? Les mer HER

Klem fra Rachel, og ha en strålende dag!

Kanskje du også liker...

Populære artikler...