#10 supre «ferievettregler» til påsken

Hei kjære du,

Nå i helgen går startskuddet for påsken. Har du noen gode planer for disse dagene som kommer? Er du av de som allerede har pakket bilen for å komme deg ut av byen før køen starter eller tar du livet mer med ro? Kanskje vil du reise et sted hvor du kan dyppe tærne i sanden og slikke til deg sol. Mulighetene er mange, jeg var bare litt nysgjerrig.

I Norge har vi sterke tradisjoner for å reise til fjells, gå skiturer, og ha kvikklunsj i sekken. Vi gleder oss til påskekrimmen og pynter med gule påskekyllinger. Det er liksom påskenormen det. Det vi glemmer å tenke på, er hvordan vi skal få den ultimate påsken i våre relasjoner. Det har jeg lyst til å dele noen tanker med deg om i dag.

Jeg ser et mønster i mine klienttimer etter at ferier som påsketid er ferdige. Puah, da er det jammen mye stress som skal forløses. Trenden er at det er en lang liste med forventninger som ikke er blitt innfridd, og som trenger å bli adressert.

Men du kan velge å gjøre det annerledes i år. Du kan lage deg din beste påskeferie EVER! For du kan ta kontrollen og bestemme hva du vil være med på. Derfor har jeg laget 10 «ferievettregeler» du kan pakke med deg i sekken for å skape din ultimate påske.

  • Ferievettregel nr.1 Planlegg turen og meld fra hvor du går.

Ikke bare planlegg hvor du skal dra, men det kan være lurt å bruke litt tid i bilen på vei til hytta på å avklare hva alle har av forventninger. Hva kan dere gjøre for at alle kan oppleve litt av det de ønsker seg i ferien? Før var jeg så nøye på å planlegge destinasjon og hotell, når er det viktigst for meg med å forventningsavklare ferien. Prøv det, kan virkelig anbefales!

  • Ferievettregel nr.2 Tilpass turen etter evne og forhold

Det er ikke sikkert du rekker å lese 5 bøker, strikke to gensere og bruke alt treningstøy du har pakket. Fokuser heller på å få alenetid når du skal på toalettet feks. Jeg har gode søvnvaner i hverdagen og jeg tar disse med meg på ferien. Jeg legger meg tidlig, og dermed kan jeg stå opp tidlig. Slik skaper jeg litt alenetid, for svært få av mine ferievenner står opp kl.05.15 🙂

  • Ferievettregel nr.3 Ta hensyn til vær- og skredvarsel

Brygger det opp til storm i stuen, så trekk deg tilbake og bruk gjerne en pusteøvelse du finner HER. Denne øvelsen gjør jeg både til hverdag og på ferier. Det er en så herlig måte å holde kontakten med meg selv på.

  • Ferievettregel nr. 4 Vær forberedt på uvær og kulde, selv på korte turer

Blir du lett sur? Har du tenkt på at dette kan komme av at du ikke blir sett eller hørt slik du ønsker deg? Tenk om du istedenfor sa klart i fra til alle rundt deg: «jeg ønsker at påsken skal være …(du får selv fylle inn)» Da har du pakket sekken med riktig utstyr for å unngå uvær. Tørr å si din mening, ikke surmul er mitt tips. Jeg blir sjelden sur, men av og til så kan det være utfordrende å si høyt hva jeg tenker og mener. Da tar jeg en liten runde rundt huset og er så mye klarere når jeg er tilbake. Men gjerne tenk litt på hvilken sinnsstemning du er i da når du ytrer din mening.

  • Ferievettregel nr.5 Ta med nødvendig utstyr for å kunne hjelpe deg selv og andre

Tenk litt på hva dere pakker med av proviant. Er det slik at påske eller ferier er likhetstegn med at kosefaktoren med usunn mat må sprenge skalaen? Hva tror du skjer når 5 av ungene på hytta er høye på sukker, mannen er stresset fordi han ikke får tid til å gå på do en gang og du skulle jo lese 5 bøker. Jo, det koker over. Forventinger blir ikke innfridd og du spiser gjerne mer av alt sukker som er i skapene. Jeg koser meg også med deilig mat og litt ekstra i påsken, men jeg har alltid med meg mine gode matvaner på ferie. Da fortsetter jeg å bygge mitt overskudd. Som et tips, så smaker lammelår med rotgrønnsaker og sjysaus like deilig som fløtesaus og fløtepoteter. Just saying…

  • Ferievettregel nr.6 Ta trygge veivalg. Gjenkjenn skredfarlig terreng og usikker is

Velg dine diskusjoner i ferien. Det er best å ikke gå på tynn is. Det er ikke sikkert at det er så viktig å «alltid» ha rett, er det vel? Og kanskje mannen ikke er klar for å legge planer for å totalrenovere huset akkurat nå? Ikke stå på ditt, og vis raushet vil jeg oppfordre til.

  • Ferievettergel nr.7 Bruk kart og kompass. Vit alltid hvor du er

Sjekk innom stemningen innimellom. Finn din posisjon. Og gi beskjed hvor du står. Da unngår du sure miner og kalde skuldre.

  • Ferievettregel nr. 8 Vend i tide, det er ingen skam å snu

Husk at det er lov å si unnskyld. Ordene «jeg hadde en litt dårlig dag, så jeg sa noe jeg ikke burde ha sagt» kan skape ly for stormen. Unnskyld er et magisk ord som kan snu selv den verste krig til en harmonisk feriecamp.

  • Ferievettergel nr.9 Spar på kreftene, og søk ly om nødvendig.

Har du ikke lyst til å løpe 10 mil på ski i dag, husk nå endelig å si i fra. Ikke bare bli med fordi du føler du må. Søk ly og ta hensyn til hva du har lyst til. Da gjør du alle en tjeneste. Jeg sørger uansett for å ha en fysisk aktivitet hver dag, sammen med min mentale trening. Da får jeg lys, luft og trimmer bort overskuddsenergi. En super oppskrift for meg på mental balanse.

  • Ferievetteregel nr.10 Ha Mentalt Sprek onlinekurs med deg i sekken

Ferien er en super tid til å trene dine mentale muskler. Få med deg grunnpilarene i kurset og stak ut kursen for å ha overskudd og gode dager også i hverdagen som kommer etter påsken. Det er flest hverdager, så det er de som teller. Dette er mitt hemmelige våpen. Jeg trener og trener, hver dag, om det er storm eller sol.

Du kan også jobbe med å bli Mentalt Sprek i påsken sammen med meg hvis du vil. Derfor inviterer jeg deg med på onlinekurset sammen med mange andre mosjonister som vil holde seg i mental form. Les mer HER. Frem til torsdag får du også PÅSKESPREK som en herlig treningsbonus!

Nå skal jeg ta påskeferie (og litt jobb). Jeg skal bruke dagene til å være takknemlig. Virkelig takknemlig, dypt inn i hjertet mitt. Jeg skal være takknemlig for hva jeg har, og ikke fokusere på hva som jeg mangler. Det er inspirasjonen jeg får fra min mamma. Hun inspirerer meg til å leve hver dag til det fulle. Det kan hun ikke lenger, etter at hun fikk alzheimer, så nå har jeg tatt over stafettpinnen.

Før jeg ønsker deg den beste påsken ever, så må jeg dele noe jeg er veldig takknemlig for. Om litt under to uker nå, så skal jeg få i hus min egen lille lykkeboble. Han heter Kompis og er en snart 8 uker pelskledd kar som skal bli min nye store kjærlighet og turkamerat. Oh boy, tenk på alt jeg har å glede meg til da. Så jeg har mye å være takknemlig for. Nå skal jeg pakke sekken, gå ut, og bare nyte det fantastiske flotte været.

Takknemlig påskehilsen fra Rachel

Ps. Jeg holder en bli Mentalt Sprek workshop rett etter påske. Så har du behov for en jumpstart på treningen din, så heng deg på da vel!  Følg med i spenning i innboksen din, for jeg sender deg en invitasjon i morgen.

Pps. De originale fjellvettregelen har jeg lånt fra siden til den norske turistforeningen.

Hva skal forresten du gjøre i påsken? Del gjerne med meg i kommentarfeltet:)

Kanskje du også liker...

Populære artikler...