Kjærlighetens dag – er den for alle?

Positivitet, glede, kjærlighet…

Du ser det over alt. Det nærmer seg Valentinsdagen, og vi nordmenn har tatt med oss denne dagen og prøver å få like stor eierskap i den som USA.

Må vi feire Valentinsdagen?

Mange sier at de ikke liker Valentinsdagen, at den har blitt kommersiell og at vi skal liksom ta over amerikanske tradisjoner. Men denne dagen er faktisk ikke opprinnelig amerikansk. Valentinsdagens røtter ryktes å være fra feiringen av den romerske kvinnegudinnen Juno, og starten på en fruktbarhetsfest som begynte 15. februar. Den kristne feiringen av Valentinsdagen var opprinnelig en liturgisk feiring til minne om tidlige kristne helgener med navnet Valentin eller Valentinus. Men dette er forsåvidt ikke poenget.

Jeg er heller ikke så opptatt av at vi skal kopiere andre tradisjoner, men er ER opptatt av at vi skal prøve å finne vår egen kjærlighet inni vårt eget hjerte. Så uansett om denne dagen er deg nær, eller ikke, så kan du jo gi den en mulighet for å være god med deg selv og dine nære.

Personlig benytter jeg denne tiden av året til å gjøre noe koselig for familien min. Jeg synes det ER viktig at de rundt meg vet at jeg elsker dem og er glad i dem. Jeg viser det ellers i året også, men tar til meg Valentindsagen som en ekstra liten mulighet for å vise godhet og kjærlighet. Det eneste jeg skaper når jeg gjør dette, er selvfølgelig MER glede. Og da er i alle fall min dag akkurat slik jeg vil ha den.

3 råd til gode relasjoner

Jeg er opptatt av å ha det bra her i livet, men om mine nære relasjoner ikke har det bra, så påvirker det meg, uansett om jeg vil eller ikke. Her kommer 3 tips fra meg på områder du kan fokusere på for å pleie forholdene til de rundt deg.

1. Snakk sammen

Det er ingen hemmelighet at kommunikasjon er utrolig viktig i et forhold. Ha en åpen og god kommunikasjonsflyt, og ikke undervurder viktigheten av å snakke sammen om meninger og problemer. Si hva du tenker. Partneren, venninnen eller moren din kan ikke gjette seg til hva dine tanker, bekymringer eller problemer er, og derfor er det viktig at du lufter dette med de det måtte angå.

2. Vær oppmerksom på følelsene dine

Mange av oss er følelsesmennesker, og lar til tider følelsene ta kontroll over oss. Konsentrer deg om å ikke bli såret, spesielt i situasjoner der du har en historie med at følelsene tar overhånd. Husk at du legger selv følelser i ord. Her vil jeg gi deg et eksempel som du kan trekke frem når du befinner deg i en sårbar situasjon, og jeg kaller den “gaven”.

Jeg har en gave som jeg ønsker å gi deg, men denne gaven velger du å ikke ta imot. Hvem er det da denne gaven tilhører?

Det er ikke deg, men meg! På samme måte fungerer det med ord og samtaler du har med dine kjære, du kan selv velge å ta imot disse ordene. Velger du å ikke gjøre det så tilhører ordene til den som sa dem, og ikke deg. Du gjør det til din sannhet om du tar dette valget.

En annen god teknikk jeg ofte benytter meg av i denne sammenheng er “sprettballteknikken”. Den går ut på å sprette dumme kommentarer eller dårlig humør rett tilbake til den det kom fra ved å si følgende: “Jeg velger å ikke høre den kommentaren” eller “Kom tilbake når du er i godt humør, så kan vi heller prate sammen da”.

3. Vis omsorg

Vær omsorgsfull og god mot dine kjære. Vi mennesker er forskjellige, og på samme måte snakker vi også ulike kjærlighetsspråk. Selv om ditt kjærlighetsspråk kanskje er å ta initiativ til å gjøre mye sammen, gi gaver og by på gode samtaler, kan din partners kjærlighetsspråk være å by på en armkrok, lage frokost til deg, eller å ta på seg ansvaret for matinnkjøpene i huset. Prøv å legge merke til hvordan din mamma, datter, sønn eller venn uttrykker omsorg for deg, for mest sannsynlig er det en annen metode enn din.

Jeg er i det store og det hele opptatt av at vi skal prøve å finne vår egen kjærlighet inni vårt eget hjerte, og dagen i dag er en mulighet for å være god med deg selv og dine nære. Spesielt burde du gjøre noe hyggelig for din kjære mor, for det er tross alt morsdag i dag! Spre gleden, spre kjærligheten, og la USA være USA spør du meg. He he.

Skal du feire morsdagen eller Valentindsagen, og hva synes du om disse dagene?

Ønsker deg en flott søndag.

Stor klem fra Rachel.


Ønsker du en gratis lydfil som kan hjelpe deg å slappe av mer i hverdagen og som kan gi deg mer energi? Den kan du laste ned her:

lydfil-slapp-av

Lagre

Kanskje du også liker...

Populære artikler...