Hvorfor er det livsviktig å trene hver dag?

I dag skinner solen bak skyene og jeg hørte fuglene kvitre. Da skvatt jeg til, for jeg ble så glad for at jeg hørte det. Fuglene er glade for å ha kommet hjem fra sitt opphold i varmere strøk og starte en ny fase i sitt liv her. De skal bygge rede og skape. Det fikk meg til å reflektere over hvor jeg står i mitt liv. Hvordan er det med deg, hører du fuglene som synger nå? Hvor er du egentlig i ditt liv?

Det siste året har jeg hatt en tøff periode i livet mitt, og i dag er jeg klar for å dele noe av det med deg, kjære. For når jeg hørte fuglene synge, da forstod jeg at lyset er på vei.  

I sommer ble jeg fortalt at jeg har en svulst på hjernen. Snakk om en sjokkbeskjed å få! Da trodde jeg at bunnen var nådd for en stund, men nå har jeg lært at jeg skulle falle enda lengere nedover trestammen fra grenen jeg holdt meg fast i. De siste ukene har vært noen svært krevende uker. Jeg er ikke helt klar for å dele hvorfor, men jeg lover at det skal komme.

Det jeg derimot har lyst til å dele, er at selv hvor mørkt det har vært, så har jeg forstått noe fantastisk. Jeg må bare fortelle om hva som har reddet meg i denne tiden. Jeg er så takknemlig for at jeg har trent hver dag i mange år. Da tenker jeg ikke bare på at jeg er en ivrig mosjonist som har løpt halvmaraton, men jeg har daglig trent meg selv mentalt.

Jeg har bygget meg sterk til tøffere tider. Så nå når spikrene nå har flydd ut av veggene og jeg har gjort mitt beste for å unngå å bli truffet, så har jeg kjent på en takknemlighet for at jeg har trent og bygget meg mentalt opp for tyngre tider. Jeg har hatt med meg en verktøykasse full av gode hjelpemidler. Jeg kunne ta frem hammeren og slå spikrene tilbake.

En dag jeg stod i dusjen, så slo det meg hvor heldig jeg er som har forstått dette, at det er livsviktig å trene mentalt hver dag. Jeg fikk frysinger på ryggen av å tenke på alle de som ikke vet hvor viktig det er å bygge mentale muskler i gode tider, så du er klar når mørket legger seg over deg.

Selv om du tenker at: «livet er godt, jeg trives i jobben og har en god økonomi», så vet du aldri hva som treffer deg rundt neste sving. Livet kan endre seg så brått, og du så det ikke en gang komme. Derfor er det så viktig å starte den mentale treningen i tider da livet føles godt. Du må rigge for suksess!

Nå har ikke denne kunnskapen kommer gratis, jeg har jobbet hver dag for å bygge meg selv opp. Det er jeg så takknemlig for her jeg sitter og hører fuglene synger.

Nå skal jeg selvfølgelig dele med deg hva jeg har gjort hver dag som gjør meg så mentalt sprek. Jeg har oppsummert det i 7 tips. De fremstår kanskje som enkle, men de er veldig kraftfulle hvis du gir dem fokus.

  • Hver morgning så gir jeg meg selv noen minutter med oppmerksomhet før jeg spretter bena i gulvet. Et slags eksklusivt morgenmøte med meg selv. Jeg snakker ikke med noen før jeg er i mål med dette møtet. Jeg ser for meg hvordan jeg ønsker at min dag skal bli. Jeg planlegger for hvordan jeg skal lage dagen til den beste for meg.  Disse hellige minuttene gir meg en indre ro og en styrke til å gå ut i dagen og gjøre den til min. Jeg har til og med laget meg selv en superkort og effektiv lydfil som jeg lytter til før jeg spretter ut av sengen for å gjøre dette enda enklere (den kan du også få helt nederst i dette innlegget om du ønsker – helt gratis).
  • Når jeg er ferdig med mitt morgenmøte, så går jeg ut på badet. Der stiller jeg meg opp foran speilet og ser meg selv dypt inn i øynene. Jeg forteller meg selv hvor sterk jeg er. Hvor vakker jeg er. Hvor fint håret mitt er. Hvor bra dame jeg er! Bare prøv, det er umulig å lyve når du ser noen rett i øynene. Kanskje litt krevende de første gangene å være så raus med deg selv, men hey, husk en vane tar 40 dager å skape. Så øv ivei!
  • Det å skape gode øyeblikk for meg selv, det er en undervurdert handling jeg setter svært høyt. Jeg vil føle meg som en dronning i mitt liv. Og det hver dag! Det trenger ikke være så avansert. Jeg elsker å høre fuglene kvitre, spise min favorittsalat eller se solen gå ned bak åsen. Det er magi for meg.  Du velger jo selv hva du liker, men her fikk du vite litt om hva som setter meg i riktig stemning.
  • Jeg forsøker å leve hver dag i kjærlighet. Jeg prøver å unngå å irritere meg over andre som gjør feil, jeg vil heller glede meg over de gode tingene de gjør. Jeg rett og slett elsker å kunne si til de rundt meg at jeg er glade i dem. Vet du hva verden belønner meg med da? En god dose kjærlighet og glede tilbake. Prøv det, kan virkelig anbefales!
  • Kjærligheten til meg selv er superviktig. Jeg tilgir meg selv om jeg gjør feil. Jeg forsøker å se meningen med det, jeg kan alltid lære noe og bli bedre på akkurat det jeg feilet i. Jeg er min egen beste venn. Vet du hvorfor det er så lurt? Jo, en bestevenn dømmer deg ikke, en beste venn snakker ikke stygt til deg eller gir deg råd du ikke ønsker. En bestevenn vil deg alt vel!
  • Hver dag ler jeg. Humor er så viktig, selv i mørke tider. Latter smitter og du kan glede både deg selv andre. Nå kan jeg også le av meg selv. Før var jeg så selvhøytidelig og usikker på meg selv, at jeg ikke taklet at andre lo av meg. Det følte jeg som kritikk. Nå er jeg den som ler høyest om det er noe jeg har gjort som vi kan le av. Magemusklene er virkelig viktige å trene. De støtter ryggsøylen din som er kjernen i deg.
  • Mitt siste triks er at jeg er på date med meg selv hver kveld. Jeg bruker noen minutter før jeg slukker lyset til bevisst å tenke igjennom dagen. Hva har jeg å være takknemlig for i dag? I morgen er en ny dag, så det er viktig å ta gode tanker med seg inn i søvnen for å lade deg opp til nye muligheter.

Ble du inspirert til å adoptere noen av disse triksene? De er sterke hver for seg, sammen blir de som dynamitt. Nå har du supre triks du kan begynne å implementere med en gang for å skape deg sterke og gode mentale muskler, for da bygger du for å komme deg raskt ovenpå også i mørke tider da fuglene ikke synger.

Dette er fra mitt hjerte til ditt hjerte.

Hjertehilsen Rachel  

PS: Ønsker du min superkorte MorgenStart lydfil som kan hjelpe deg å Kick-starte dagen din? Klikk her og den er din helt GRATIS!

PS: Jeg blir superglad om du legger igjen en kommentar til meg om hva du synes var det beste tipset i dette innlegget, og som du kjenner at du har lyst til å prøve!

Foto: John Andre Aasen

Kanskje du også liker...

Populære artikler...