Tre nøtter til deg

Det er Julaften, og snart er det romjul, og det er familietid. Jeg håper du nyter julemorgen og gleder deg til  hyggelig julefeiring med dine nærmeste. Regner med at du som meg skal se på «Tre nøtter til Askepott» denne koselige juleformiddagen. 

Askepott er en selvstendig karakter, og hun inspirerte meg til å skrive et kort blogginnlegg om å være sterk, trygg og uredd.

Askepotts gode egenskaper

Som mennesker har vi alle våre styrker og svakheter. Du kan være en person med god selvtillit, men dårlig selvfølelse, du kan være modig i jobbsituasjoner, men klarer ikke å ta stor plass sosialt, eller du kan ha vanskelig for å stole på deg selv og å ta valg. Uansett om du kjenner deg trygg i ditt eget skinn eller ikke, så har vi alle noe å lære av Askepott.

Askepott går nemlig sin egen vei, på tross av at utfordringene er i veien for henne. Hun blir satt til side av sin stemor og stesøster, og blir nærmest bedt om å være usynlig. Likevel lar hun seg ikke stoppe av dette, men er modig, nysgjerrig og hjelper andre. Den sterke og selvstendige jenta vet når hun skal stikke hodet frem, og når hun skal trekke seg tilbake for å planlegge neste steg. Hun beholder sitt eget, og gir seg aldri.

Fra dette kan vi ta med oss en oppfordring om å ta selvstendige livsvalg, og å leve oppmerksomt, modig og utforskende. Slik vil du til slutt finne tilbake til deg selv, dine ønsker og din vei.

Tre nøtter til deg

I filmen ser vi Askepott få tre magiske nøtter. For hver av disse nøttene og ønskene kom det ut et klesplagg som hjalp henne på reisen. Hvert av disse plaggene symboliserer egenskaper som vi kan la oss inspirere av for å bli den beste versjonen av oss selv.

I nøtt 1 får Askepott jaktutstyr. Dette symboliserer å være modig og uredd. Tør å stikke deg ut der det ikke forventes av deg, og du vil kunne overraske positivt i mange sammenhenger.

Nøtt 2 er en ballkjole. Denne symboliserer skjønnhet, og oppfordrer til at du skal elske deg selv fra innsiden og ut. Du er vakker, og dette er noe jeg vil at du skal si til deg selv hver eneste dag, for å bygge opp selvfølelsen.

Den siste nøtten er en brudekjole. På dette tidspunktet er Askepott trygg og sikker i sine valg, og vet at hun vil ha prinsen. Følg alltid hjertet ditt, og jag etter målene dine helt til du når dem. Ha tro på at du vil komme dit du ønsker, om du bare bestemmer deg for det.

God jul!

Jeg håper du likte dette Askepott-inspirerte innlegget, og at du tar vare på deg selv og alle rundt deg. Både meg og teamet mitt ønsker deg en fantastisk fin romjul, med mye kjærlighet og varme.

Juleklem fra Rachel.

 

Kanskje du også liker...

Populære artikler...