Tankens kraft – husker du å bruke den?

Kjenner du til tankens kraft? Den går ut på at alt det som vi foretar oss er et resultat av tankene våre. De tankene du sender ut om andre mennesker eller i ulike situasjoner, kommer tilbake til deg igjen – uansett om de er positive eller negative. For hvem er det som hører tankene dine når du tenker negative ting om en kollega, eller irriterer deg over at trafikken går sakte? Det er i hvert fall ikke kollegene dine eller de andre som sitter i trafikkorken – det er jo kun deg!

Tankene våre er utrolig kraftfulle. Min kollega Silje fortalte meg en gang at hun satt fast i en ond sirkel av negative tanker da hun slet med utmattelse etter kyssesyken. Silje var overbevist om at hun aldri kom til å få tilbake energien sin, og dette gjorde henne bare enda mer utmattet og sliten. I en alder av kun 23 år lå hun utslått på sofaen hver dag fordi hun ikke var klar over hvor mektige de negative tankene var. Kan du gjette hva som skjedde etter Silje fikk hjelp til mental trening og positive tanker? Jo, hun jobbet seg ut av utmattelsen sin, og har det den dag i dag bedre enn noensinne.

Du trenger ikke være helt utslått for å jobbe med tankene dine. Dette er noe du har godt av å gjøre hver eneste dag. Det handler om innstillingen din, hvordan du takler hverdagen, og hvordan du snakker til deg selv inni hodet ditt.

Alt er mulig for den som tror

Hva er det du vil, og hva er det du ikke vil i livet ditt? Det har du full kontroll over gjennom tankene dine. Har du et ønske om å oppnå noe, så må du ta med deg følelsen av oppnåelse i tanken din. Du har sikkert hørt at mange idrettsutøvere pleier å visualisere hva de skal gjøre i idretten sin. Håndballspillere ser eksempelvis for seg at de skyter ballen i mål gang på gang. Dette gjør det enklere for dem å faktisk sette ballen i mål når det er håndballkamp. Det samme kan du også gjøre når du har et mål. Ta med deg den gode følelsen i tankene dine og visualiser. Gjennom visualisering tror kroppen på det du ser for deg. Du kan liksom lure kroppen til å tro på det du visualiserer i tankene dine. Rett og slett «fake it till you make it!» Det er et ordtak jeg liker å følge.

Så hva kan du bruke visualisering til? Du kan for eksempel gå tilbake til barndommen og hente minner fra en gang du hadde det utrolig gøy. Hent følelsen du hadde da du løp rundt og lekte med venner, da du syklet nedover en stor bakke med den barnslige fryktløsheten du kanskje har mistet, da du lekte med biler og dukker på rommet ditt, eller da du danset til musikk sammen med vennene dine.

Språket ditt er mektig

Har du tenkt over hvordan du bruker negative ord? Ordet «ikke» er negativt ladd, og legger fokus på det du ikke ønsker, eller klarer, å gjøre. «I dag har jeg ikke lyst til å gå ut på tur fordi jeg er sliten» er faktisk en dobbel negativ. Prøv heller å snu dette til «I dag har jeg lyst til å bli hjemme med en god bok fordi jeg liker å lese». Da fremhever du de positive tingene istedet for det negative du ikke ønsker å gjøre.

«Jeg er så sulten at jeg tror jeg skal dø». En ganske uskyldig setning tenker du kanskje, men denne er faktisk kjempekritisk! De negative tankene ligger latent i kroppen, og det er din oppgave å trekke frem de positive tankene istedet. «Jeg gleder meg så utrolig mye til mat, for nå er jeg sulten som en ulv.» Ser du forskjellen?

Gjør en endring

Om du våkner en morgen og tenker «Uff, dette blir nok en dårlig dag», ja så bli det en dårlig dag. Denne følelsen kommer til å vokse i deg og følge deg resten av dagen. Spør du meg, så frister det mye mer med en positiv og opplevelsesrik dag. Jeg visualiserer alltid dagen min før jeg står opp av sengen hver morgen. Da får jeg alltid en super dag, fordi jeg allerede har sett for meg og bestemt meg for at den skal være super.

Om du muligens sliter med vond kropp, kronisk sykdom eller lignende, så skal jeg fortelle deg at jeg også vært igjennom det. Jeg hadde tidligere en veldig vond rygg som plaget meg hver dag. Da jobbet jeg masse med manifestering, og å legge vekt på det som fungerte i kroppen istedet for det som ikke fungerte i kroppen. Jeg snakket til kroppen min, roset kroppen min, og den dag i dag har jeg ikke vondt ett eneste sted i den.

De tre S’ene

Fordi jeg ønsker at du også skal lykkes med å snu tankene dine og å ha et fantastisk liv, så skal jeg gi deg det beste verktøyet som finnes, nemlig de tre S’ene. Disse hjelper deg med å bruke tankens kraft og å snu negative tanker til positive tanker.

3 s'er – Kopi

 

Så kjære deg, synes du disse tipsene var gode? Tror du at du kommer til å bruke de tre S’ene? Jeg håper at svaret ditt er JA! Jeg hører gjerne fra deg i kommentarfeltet.

Ønsker deg en nydelig dag. Klem fra Rachel.


Gullpakken er også et fantastisk verktøy om du ønsker å endre tankene dine og få mer positivitet i hverdagen.

Ikke medlem? Les mer her:

Er du forresten Coach (eller drømmer om å bli)? Få 17 helt avgjørende tips til hvordan du kan lykkes!

 

Kanskje du også liker...

Populære artikler...