Si «takk», og det kan endre livet ditt

Vi glemmer lett hvor heldige vi er. Vi lever i et av verdens beste land, vi har strøm, varme hus, mat på bordet og masse, masse mer. Mange av oss har blitt så opptatt av ting som ikke fungerer at vi overser det som faktisk fungerer. Uansett møter vi til tider på vanskelige situasjoner og perioder, og når man står fast i livet sitt så kan det være en fordel å henvende seg til takknemlighet. Det kan være på områder som jobb, økonomi, forhold, barn, vennskap eller andre ting.

Det finnes alltid en mulighet

Det er alltid situasjoner i livet som kan oppfattes som utfordrende eller vanskelig. Jeg liker i utgangspunktet ikke ordet vanskelig, for ordet i seg selv er så negativt ladet. Dersom vi snur på det, og heller bruker utfordrende –  eller snur total på det, så kan vi heller bruke ordet mulighet!

Jeg tror at i alle situasjoner, så finnes det en mulighet. Det er bare det at vi ikke enda har sett muligheten, men kun utfordringen.

Takknemlighet er kanskje den enkleste måten å klare å se hvilke muligheter som egentlig finnes, i stedet for å ha et tunnelsyn på det som er utfordrende. Si at du har nødt til å selge bilen din av økonomiske hensyn. Da er det lett å irritere seg over det man går glipp av ved å ha en egen bil. Om du i denne situasjonen benytter deg av takknemlighet, så vil du se at du er takknemlig for at du fortsatt har et sted å bo, du har det varmt og får mat på bordet hver dag, du har sterke bein som kan bære deg hvor enn du ønsker, du har kanskje en kollega du kan sitte på med til jobb, eller du ser en mulighet til å sykle dit du trenger, og blir da både sprekere og slipper å betale for drivstoff.

Det handler rett og slett om hvordan du velger å se på ulike situasjoner som oppstår i livet ditt, og takknemlighet er et fantastisk verktøy til å se på det positive.

Fokuser på det du allerede har

Å være takknemlig er noe av det viktigste du kan fokusere på hver eneste dag. Dersom du ser på det du HAR i livet, kontra det du mangler, så skifter du fokus til det som er positivt og verdifullt i livet ditt. Veldig mange har fokus på det som ikke fungerer i livet sitt, eller fokus på det som de ønsker seg. Magien ligger i å faktisk se det du har her og nå og vi har alle noe å være takknemlig for.

Takknemligheten ligger i følelsen, og når du endrer følelsen, så endrer du også tilværelsen din og måten du oppfatter verden på. For å hente inn følelsen, så må du si hva du er takknemlig for, og HVORFOR du er takknemlig. Når du henter inn ditt «hvorfor», vil du gå dypere ned i følelsen, og ha større forutsetning for å endre livet ditt.

Jeg har utrolig mye å være takknemlig for, og her skal du få 10 ting jeg takker for i dag:

 1. Jeg er takknemlig for at jeg er frisk
 2. Jeg er takknemlig for at jeg har en jobb jeg elsker
 3. Jeg er takknemlig for at jeg kan få deg til å bli mer glad og takknemlig i dag
 4. Jeg er takknemlig for at jeg har sovet godt i natt
 5. Jeg er takknemlig for at jeg har varmt vann i dusjen
 6. Jeg er takknemlig for at jeg bor i et trygt land
 7. Jeg er takknemlig for at jeg har sterke ben som tar meg dit jeg vil hver dag
 8. Jeg er takknemlig for at jeg har en flott og kjærlig kjæreste
 9. Jeg er takknemlig for at jeg har så mange gode venner
 10. Jeg er takknemlig for at jeg har sagt hyggelige ord til de jeg er glad i i dag

 

En takknemlighetsøvelse til deg

Nå er det din tur, og jeg ønsker at du skal takke for de gode tingene i ditt liv. Det er virkelig magisk når man innser hvor mye man har å være takknemlig for, for livet er så rikt på mange måter.

Dette vil jeg at du skal gjøre i dag:

 1. Skriv ned 10 ting du er takknemlig for
 2. Hent inn følelsen ved å si høyt til deg selv hva du er takknemlig for!
 3. Skriv ned hvorfor du er takknemlig – da vil du gå dypere ned i følelsen din, og du vil ha større forutsetning for å få endring i ditt liv.

Du kan gjerne skrive hva du er takknemlig for i kommentarfeltet under her. Jeg gleder meg til å lese hva du skriver.

Stor klem fra Rachel.


Her er en bonus til deg. Lydfilen slapp av – klikk på linken og du kan laste den ned.

Kanskje du også liker...

Populære artikler...