Slik kan du tjene 30% mer enn planlagt!

Vi har kommet til november, og det er straks nytt år og nye muligheter.

Vi kjenner vel alle noen som er super produktiv, og som får gjort «alt», og vi ser på med beundring (og kanskje litt småmisunnelig). Jeg har en superenkel metode jeg bruker for å 1) nå målene mine, og 2) overgå målene mine.

Jeg har vært gründer i 11 år nå, og jeg elsker å jobbe etter mål. Men enda bedre: Når jeg overgår målene mine 😊 Ingen ting er bedre enn et godt resultat.

Nå når vi snart runder av dette året, så har jeg allerede nådd de målene jeg satte meg for 12 måneder siden, og det er ikke tilfeldig. Hør her…

Bra

La oss si at du ønsker å omsette for 1 million i året. Det første du må gjøre, er faktisk å notere ned at det er det som er målet ditt, og så bryte ned målet i form av hvordan du skal nå målet ditt. Jeg bruker å sette meg ned, og så lager jeg meg en oversikt over alt jeg ønsker å gjøre det kommende året, og deretter lager jeg en spesifikk plan for hvert enkelt område. Jeg lager meg mål som føles godt, og som jeg tenker at skal være oppnåelig dersom jeg planlegger godt. Dette kaller jeg for mitt «Bra-Mål». Når jeg når mitt bra-mål, så er jeg super fornøyd, og jeg kan klappe meg selv på skuldren.

Tips: Dersom du skal omsette for 1 mill, så må du finne ut hvor mange kunder du må coache for å nå akkurat det målet. La oss si at du selger coachingpakker à kr. 5000,-, så tar du 1 mill : 5000 = 200 kunder. Deretter finner du ut hvor mange kunder du må ha i uka for å ha god kontroll gjennom hele året, og det vil si at du trengre 4,3 kunder i uka (dersom du jobber 46 uker). Altså: Du må skaffe deg ca en ny kunde per dag gjennom hele året. Da vet du hva du må måle deg selv etter.

Bedre

Når jeg har laget meg alle planene for mitt Bra-mål, så setter jeg meg ned på nytt, og så tar jeg frem alle tallene mine, og lager meg det jeg kaller for «Bedre-Mål». Da speeder jeg opp målene mine med 30-50%, så dersom omsetningsmålet mitt var 1 mill, så er det nye bedre-målet 1 300 000,- Da ser jeg over alle planene mine, og lager nye mål og nye fremgansmåter (eller justerer en del) for hvordan jeg skal klare å oppnå 30% mer enn bra-målet mitt. Dersom jeg når bedre-målet mitt, så tar jeg i alle fall en skikkelig halleluja-dans, for da jeg jeg veldig fornøyd. Jeg blir veldig glad, og jeg føler at jeg virkelig har overgått meg selv.

Best

Det siste jeg gjør, er at jeg tenker: Hvordan kan dette bli et superfantastisk og skikkelig WOW-år?

Da gjør jeg det samme som på bedre-målet mitt, men justerer og lager nye Best-Mål. Da justerer jeg opp målet med 70-100%. Så, i stedet for 1 mill, så er målet kanskje 2 mill. Jeg går over alle planene mine, og ser på hva jeg må gjøre for å klare å nå mitt best-mål. Og dersom jeg klarer det, så er det kryss i taket, heksedans, jubling, og en skikkelig megafeiring. Da har jeg overgått meg selv de lux.

Jeg husker første gang jeg klarte å øke omsetningen med 96% (det var i 2016). You always remember your first, sant! Og det var det året jeg ble skikkelig strukturert. For å klare det, så måtte jeg ha omsetningsmålet mitt, så klart… MEN: Jeg måtte prioritere å ta vare på meg selv først!! Jeg satt meg ned HVER MORGEN, og lagde en plan på hva jeg skulle gjøre for at JEG skulle ha det bra, og deretter hvordan jeg skulle planlegge dagen slik at BUSINESSEN ble en suksess! Dette gjorde jeg hver eneste dag gjennom hele året, og resultatet: Halleluja. Jeg hadde omsatt for nesten 4 mill året før, og 2016 ble nesten 8 mill 😊 Gjett om jeg jubla herfra og til evigheten.

Tilfredsstillelsen ved å nå målene er helt fantastisk. Du føler at du gjør masse rett, og ikke minst: Det gir enorm selvtillit. For meg, så gjør jeg ikke det jeg gjør for pengene sin del, men for å hjelpe andre. Men penger kommer som et resultat av jobben man gjør, og da smaker alle fasettene såååå deilig.

Kanskje du også liker...

Populære artikler...