Tror du at du er født uheldig og ulykkelig? Tro om igjen!

Har du noen gang lurt på hvorfor du ikke er lykkelig? Hvorfor du saboterer for deg selv i mange situasjoner? Du vet at du burde opptre annerledes, men allikevel, så fortsetter du å gjøre de samme feilene igjen og igjen?

Om dette er noe du kjenner deg igjen i, så er det bare å lese videre. Jeg har nemlig laget 5 punkter som vil gjøre deg mer bevisst på å skape din egen lykke, for du har alle muligheter i hele verden til å gjøre ditt liv både lykkelig og fantstisk. Disse 5 punktene kan få deg til å tenke litt annerledes, og vil gi deg hjelp til å snu din egen trend mot det positive.

1. Skriv ned 5 ting som gjør deg lykkelig

Jeg har over 7000 behandlingstimer bak meg med pasienter og businesskunder, og et av spørsmålene jeg ofte har innledet med, er dette:

Hva er det som gjør deg lykkelig?
Og vet du hva svaret til veldig mange er? De svarer: Jeg vet faktisk ikke.

Utrolig mange av oss går og bare drifter rundt i vår egen hverdag uten å helt vite hva som gjør oss godt. Ved å lage en liste over 5 ting som gjør deg lykkelig, så blir du bevisst på hvor veien din skal gå. Du skal få mine 5 punkt for hva som gjør meg lykkelig. Det kan hjelpe deg på veien mot å sette dine 5 mål. Deretter finner jeg ut hva jeg må gjøre HVER ENESTE DAG slik at jeg får bittelitt lykke i min egen hverdag. Jeg VET at det gjør meg bra, så derfor har jeg det på listen min hver dag.

Her skal du få 5 ting som gjør meg lykkelig:

  • å bruke kvalitetstid med familien min fordi deg gjør godt for hjertet, og det føles bra å kunne bruke tid sammen med dem jeg elsker
  • å hjelpe andre mennesker ved å dele kunnskap om hvordan man kan bli mer lykkelig. Jeg tror at personlig utvikling vil gi deg et bedre liv – fordi jeg har erfart det selv.
  • å reise fordi da får jeg oppleve andre kulturer, og jeg får nye impulser utenifra
  • å lage god mat som er godt og sunnt for helsen min slik at jeg får de beste forutsetninger for å ha god mental og fysisk helse
  • å trene fordi fysiske styrke gjør at jeg blir mentalt sterkere, og det gjør at jeg er sjef i mitt liv

Om du har lagt merke til det, så er setningene delt i 2. Jeg starter med å skrive hva som gjør meg lykkelig, og så underbygger jeg med å skrive HVORFOR det gjør meg lykkelig. Årsaken til at jeg gjør det, er at når jeg har med mitt ”hvorfor”, så henter jeg inn FØLELSEN inni meg selv, og det er følelsene som driver meg mot et lykkeligere liv. Ut fra mine punkt, så må jeg prioritere å lage mat som er bra for meg, jeg må prioritere tid med familien, jeg må prioritere å skrive for å hjelpe andre mennesker etc. Jeg skaper min egen lykke ved å gjøre ting som gjør meg lykkelig.

2. Du tror ikke du fortjener å være lykkelig

Dette er en frase som du nok har hørt tidligere. Kanskje har du en indre konflikt i deg selv hvor du sier at du fortjener å være lykkelig. Samtidig, så stopper du deg selv i å være lykkelig. Det kan være underliggende årsaker til at du ikke klarer å jobbe deg mot din egen lykke.

For å jobbe deg gjennom dette, så vil det være en fordel for deg å skrive ned noen punkter for hvorfor du fortjener å være lykkelig. Om dette er et av punktene du blir stoppet av, så kan det lønne seg å gjøre jobben med å gå nøye gjennom deg selv hvorfor akkurat du skal være lykkelig, og hva det vil gjøre for deg. Hvis du virkelig VIL oppnå en endring i livet ditt, så bør du sette deg ned med penn og papir – akkurat nå.

Vet du at jeg ser store forskjeller hos mine kunder på akkurat dette området? De som tar det seriøst setter seg ned og gjør jobben med å skrive ned punktene. Og de lykkes oftere.

De som ikke lykkes i like stor grad bare seiler videre i livet uten å gjøre jobben som kreves. De leser og kjenner seg igjen, men tenker at de ikke orker å gjør dette akkurat nå. er livet du lever. er fremtiden. er det perfekte tidspunkt for å gjøre oppgaven. Opp til deg ☺

3. Du tror at du er født slik

OMG: Dette trodde jeg selv før. Jeg trodde at jeg bare VAR slik jeg var, og at jeg ikke kunne endre meg selv. Jeg vet ikke hvor mange ganger jeg sa til meg selv: Jaja, sånn er jeg bare! Jeg tror jeg gikk i et vakum hvor det var behagelig å skylde på at jeg ikke kunne tenke annerledes fordi jeg var født slik. Gjett om jeg fikk meg en a-ha opplevelse da jeg skjønte at jeg var ikke slik. Jeg kan være akkurat den jeg vil være – hele tiden. Jeg trenger ikke å la meg definere av fortiden. Jeg kunne bestemme her og nå at jeg ville endre meg selv.

WOW: det var en stor livsendring i mitt liv når jeg begynte å ta tak i mine egne tanker slik at jeg kunne jobbe meg mot den jeg ville være. Den jeg egentlig ER. Med det, så mener jeg, at du kan definere hvem du egentlig er på bakgrunn av ditt indre ”jeg”. Du kan kjenne inni hjertet ditt hvem du er. Når du har gjort punkt 1, så kan du også kjenne på følelsene dine hvorfor det er viktig for deg, og når du jobber ut fra det som gjør deg lykkelig i livet ditt, så definerer du også hvem du er.

Det er bare såååå kult. Du kan være akkurat den du ønsker å være, men da må du vite hvem det er. Igjen: penn og papir: skriv ned hvem DU er. Ikke hvem du er på bakgrunn av din historie, men på bakgrunn av hvem du ER fra nå og fremover. Selv om jeg har jobbet med meg selv i mange år, så gjør jeg akkurat det samme som jeg ber deg om å gjøre. Jeg stopper opp i livet mitt for å kjenne at jeg er på riktig vei, og at jeg lever i kontakt med den jeg er (og ønsker å være).

4. Kutt ned på sukker

Sorry at jeg tar opp kosthold i personlig utvikling, men det er bare SÅ viktig. For at du skal kunne tenke de beste tankene, og for at du skal kunne ha det beste livet ditt, så burde du gi kroppen din de beste forutsetninger for å ha det bra. Dersom du gir kroppen din sukker hver eneste dag, så saboterer du for deg selv. Da snakker jeg om karbohydrater som enkelt forklart er sukker , og det påvirker kroppen og blodsukkeret ditt. Sukker er med på å skape en ubalanse. Blodsukkeret fyker opp og ned, og humøret ditt deretter. Dersom du virkelig ønsker å bli mer positiv, og gjøre godt for deg selv og kroppen din, så redusér på sukkerinnholdet i maten din.

Husk at du har massevis av karbohydrater (sukker) i brød, pasta, frukt, ris. Jeg vil anbefale å ha fra 50-100 karbohydrater i kostholdet per dag for å skape god balanse mellom kropp og sinn. Jeg har et ordtak jeg bruker mye: ”Alt med måte, også måtehold”

Når det gjelder kosthold, så betyr det at du skal kunne spise alt, men med måte, og du skal ikke være ekstrem heller, for det vil heller ikke være bra for deg. Finn en balanse. Vi har mat som er godt for kroppen vår, og vi har mat som er godt for sjela vår. En sjokoladebit i ny og ne kan gjøre veldig godt for sjela – ikke sant?

5. Ikke gi opp for tidlig

Jepp, de fleste gir opp før de i det hele tatt har startet. Du er motivert for å endre deg, men du gir ikke deg selv og kroppen din god nok tid på å gjennomføre endringene.

Gi deg selv tid nok!

Og hva er tid nok? Det er helt til du er i mål med det du ønsker deg – og deretter jobb enda litt mer. Vet du at selv om jeg er fornøyd med alt jeg har opplevd og erfart i eget liv, så fortsetter jeg å jobbe med meg selv hver dag?! Jeg har satt meg et mål, og det er at jeg skal bli litt bedre hver eneste dag. For at jeg skal nå dette målet, så må jeg gjøre jobben som kreves. Det betyr litt jobb hver eneste dag.

Vil du ha en endring i livet ditt? Start med disse enkle, men dog så krevende oppgaver, og du er faktisk på vei. Det aller beste tidspunktet å starte er .

Klem fra Rachel.


Som en bonus til deg som er leser av bloggen min, så har jeg laget en helt gratis lydfil som hjelper deg slappe av og stresse ned. Den kan du laste ned her:

lydfil-slapp-av

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Kanskje du også liker...

Populære artikler...