affirmasjon-rachel-wilmann

Positive affirmasjoner – magisk effekt!

For dere som kjenner meg og har fulgt meg en stund, så har dere sikkert hørt meg snakke om masse om affirmasjoner tidligere. Positive affirmasjoner er rett og slett livsendrende, og jeg skal fortelle deg hvorfor du burde starte å si dem til deg selv hver eneste dag i resten av ditt liv.

Hva er en affirmasjon?

En affirmasjon er en positiv setning du sier til deg selv gjentatte ganger for å endre følelsen i deg, og for å skape en positiv forandring i ditt liv. Affirmasjoner kan gjøres stille, sies høyt, skrives ned eller synges. Personlig benytter jeg meg av positive affirmasjoner hver eneste dag.

Det som er viktig når det kommer til affirmasjoner, er å jobbe med en tanke, en følelse og en handling. Når du endrer tankene inni deg, vil du også endre følelser inni deg. Og når du endrer følelsene dine, vil du også endre handlingene dine. Det er når du starter å endre handingene dine at du vil starte å være mer positiv, gjøre mer positive handlinger, og rett og slett tiltrekke deg positivitet.

Det er ikke alltid man klarer å endre følelsen inni seg med en gang, men følelsen må du altså endre for å kunne gjøre de rette handlingene, og for å kunne skape det livet du ønsker deg.

Hvordan skal jeg klare å bruke affirmasjoner?

Så hva gjør du om du ikke klarer å endre følelsen? Jo, du skal «fake it till you make it!» He he. Dette betyr at du skal gjenta positive setninger uansett om du ikke føler det med en gang, og fortsette helt til endringen faktisk skjer. Det handler om å ikke gi opp, og å lure kroppen til positiv endring.

Grunne til dette er at når du sier disse setningene mange nok ganger, så starter kroppen å tro på deg. Etter en stund så overbeviser du kroppen og hodet om at disse setningene er sannheter for deg, de blir din virkelighet om du sier dem mange nok ganger.

Om det er litt vanskelig å forstå dette, så la meg snu det på hodet. Om du sier til deg selv, eller om andre sier til deg, at du ikke er god nok- ja da starter du å tro på det til slutt. Da gjør denne negative følelsen enringer i handlingene dine, som igjen spinner videre i en negativ spiral.

Det du skal gjøre for å få en positiv endring i ditt liv er det samme, bare stikk motsatt! Du skal skape en positiv spiral.

10 affirmasjoner til hverdagen

Her har jeg samlet en liten bunke med positive affirmasjoner som du kan starte å si til deg selv med en gang. Det er ingen grenser for hvor mange affirmasjoner det finnes. Du kan lage dem selv og tilpasse dem 100% til din situasjon og til det du trenger å gjøre om til noe positivt i ditt liv.

Her er 10 eksempler:

  1. Jeg elsker å trene fordi det gir meg overskudd og glede
  2. Jeg trener fordi det gjør meg sterk, sunn og vakker
  3. Trening er sunt og godt for kroppen min, og jeg elsker å ta meg helt ut
  4. Trening gir meg livsglede og massevis av positivitet og overskudd
  5. Jeg elsker følelsen av å være i god form
  6. Jeg har en fantastisk dag i dag, fordi jeg bestemmer at den skal være god!
  7. Jeg tenker alltid gode og positive tanker
  8. Jeg elsker jobben min, fordi jeg hjelper mennesker hver dag
  9. Jeg liker å spise sunn mat, fordi det er godt og næringsrikt for kroppen min
  10. Jeg smiler og er glad i dag, fordi jeg er takknemlig for familien min/partneren/jobben/livet

Det å bruke positive affirmasjoner gjør at du føler du mestrer livet ditt godt. Nå ønsker jeg at du skal lage noen positive affirmasjoner som passer til ditt liv. Skriv dem i nåtid, for det er viktig å ha det her og nå. Legg gjerne også til «fordi» i affirmasjonen, så du vet hva som er den positive effekten.

Har du noen positive affirmasjoner du vil dele med meg i kommentarfeltet? Det er bare sååå inspirerende å dele positivitet på den måten.

Kommer du til å bruke positive affirmasjoner fra nå av?

Klem fra Rachel.


PS! Som en bonus til deg som er leser av bloggen min, så har jeg laget en helt gratis lydfil som hjelper deg slappe av og stresse ned. Den kan du laste ned her:

lydfil-slapp-av

 

Kanskje du også liker...

Populære artikler...