negativt-sprak

Bruker du et negativt språk uten å vite det?

Vet du at språket vi bruker definerer oss hele tiden hver eneste dag? Det gjelder både det språket du bruker ut og det språket du bruker inn. Det vil si at språket ditt er tankene dine, følelsene dine og ordene dine. Du er en prosjektor av ditt språk 24/7. Derfor kan det være en fordel å være bevisst sitt eget språk.

Med enkle språklige grep, kan endring av måten du prater til deg selv og andre på hjelpe deg på veien mot et lykkeligere liv. Jeg har laget en oversikt over fire ord og uttrykk du bør unngå å si i hverdagen din. Når du skal unngå ord, så må du finne en annen måte å formulere deg på, og da trener du hjernen og kroppen din til å tenke annerledes, og til å gå ut av komfortsonen din. Det er da du vil få utvikling og fremgang.

4 uttrykk du kan endre til det positive

1. «Det er vanskelig»

Dersom du er en av dem som ofte bruker ordet vanskelig, så sender du kontinuerlig beskjed til deg selv at det er vanskelig. Det samme er det med ordet «prøve», da har du egentlig allerede sagt til deg selv, at du ikke vil få det til. Dersom du snur på situasjonen, så kan du heller finne en måte å vinkle den i positiv retning. Hjernen må trenes og læres til å bli løsningsorientert. Lær deg å se at det kan være en LØSBAR utfordring. Spør deg selv om hva du kan lære av situasjonen heller enn å se det som er vanskelig.

2. «Hva om?»

Er du en av dem som lar være å gjøre de tingene i livet du har lyst til i TILFELLE noe går galt? Da er du den største hindring i ditt liv. Det er så mange som ikke gjør de tingene i livet de ønsker deg i FRYKT for «hva om?» De er redd for penger, hva andre tenker om dem, enn hvis det går galt og så videre. Gjøre det du føler er riktig for deg, og kutt ut «hva om». Det er en frykt som faktisk ikke har skjedd, og statistikk forteller at 95% av all vår frykt ALDRI skjer.

3. «Jeg er flink til… MEN…»

Er du en av dem som i utgangspunktet kan si hyggelige ting til deg selv, etterfulgt av et MEN? Det å lære seg å sette punktum på riktig plass, og å kutte ut ordet «men» vil gi deg stor vekst. Da skryter du av hva du har fått til, uten å komme med kritikk i ettertid.

Ofte er det slik, at når vi mennesker får skryt, etterfulgt av kritikk, så husker vi kun kritikken. Slik er det også med det man sier til seg selv. Tenk også over det når du skal skryte av f.eks barna dine. Mange kan si: «Jeg synes du gjorde det veldig bra på prøven din, MEN dersom du hadde jobbet enda litt mer, så hadde du kanskje fått en bedre karakter». Der skal man stoppe ved første komma, og heller sette punktum.

4. «Dette kan jeg ikke»

Dersom du er en person som sier til deg selv at «dette kan jeg ikke», så vil du sette enormt med begrensninger for deg selv. Vet du at dersom en dame søker på en jobb, så må hun på forhånd vite at hun mestrer den? Dersom en mann søker på samme jobben, så tenker han at det han ikke kan i dag, det kan han lære seg. Vær heller litt som Pippi, og si: «Dette har jeg ikke gjort før, så det får jeg helt sikkert til».

Hva tenker du om ditt eget språk etter å ha lest denne lista? Snakker du unødvendig negativt til deg selv og andre?

Jeg har fått et liv jeg aldri kunne ha drømt om ved å endre språket mitt og tankene mine. Både bedre mental helse, men også en fysisk kropp som fungerer helt utmerket. Prøv det! Jeg lover deg at det vil være verd det!

Kommer du til å bruke et annet språk resten av dagen? He he.

Stor søndagsklem fra Rachel.


Ønsker du en gratis lydfil som kan hjelpe deg å slappe av mer i hverdagen og som kan gi deg mer energi? Den kan du laste ned her:

lydfil-slapp-av

Kanskje du også liker...

Populære artikler...