Jeg trenger din hjelp

Multi Generation Family Enjoying Christmas Meal At Home

Jeg brenner skikkelig for å hjelpe andre mennesker; på alle nivå.
Jeg synes at Norge har blitt et veldig «kaldt» land om du skjønner meg.
Jeg var i Oslo for noen uker siden. Jeg tok taxi fra jernbanen til hotellet, og sjåføren i bilen var fra et afrikansk land. Han stilte meg noen spørsmål som jeg svarte på, og jeg stilte han noen åpne og nyskjerrige spørsmål tilbake. Så spør han meg: «Hvor kommer du fra» Jeg svarte: «Lofoten, i Nord-Norge». Da svarte han tilbake: «Ja, det var det jeg visste! De eneste som snakker tilbake til meg er nordlenninger og utlenninger». Det fikk meg skikkelig til å tenke. Jeg synes vi er et kaldt land, og vi har lett for å lukke oss bak vår egen ytterdør hjemme, og ikke se lenger enn nesen rekker.

Men nå vil jeg virkelig gjøre en forskjell. Jeg tror at vi alle kan gjøre en forskjell med bare oss selv.

Jeg ønsker at vi skal bli et «varmere» land. 

Jeg spurte meg selv: «Hva er det JEG kan gjøre?» Da tenkte jeg både i hverdagen, til fest og ellers…
Jeg holder på å opprette en stiftelse som heter; endreverden.no
Dette er en stiftelse hvor jeg ønsker å samle inn penger til «alle» som trenger det; enten det er naboen eller om det er noen i utlandet. Jeg vil komme tilbake til det senere.

Men akkurat nå, så trenger jeg din hjelp. Jeg og min mann har hver våre barn. I år skal disse to jentene feire julaften hos sine andre foreldre. Det betyr at vi to blir alene på julaften. Jeg elsker julen, og koser meg på julaften. Jeg vet jo at det er ikke alle som gjør det, og at det er mange som er ensomme på julaften, og her tenker jeg at jeg kan gjøre en forskjell akkurat på denne dagen. Ja, jeg kan gjøre det andre dager også, og det skal jeg, men starter akkurat nå med julaften.

Jeg tenkte først at jeg skulle legge ut en melding på Facebook: «Er du ensom og vil feire jul meg meg og min mann?» Da sa min datter på 12 år: «Men mamma; det kan du ikke gjøre, for da vil de kanskje føle seg brydd, eller mer ensom….» Hmmmm…. hva gjør jeg da? Har du noen forslag til hvordan jeg kan invitere 4 fremmede, ensomme mennesker hjem til meg på julaften uten å gjøre dem brydd, eller å støte dem på noen måte?

Eller hva tenker du? Hvordan skal jeg gå frem på best mulig måte slik at jeg kan invitere noen slik at de slipper å feire julaften alene?

PS: Vi bor i Trondheim

PS2: Er du en av dem som kjenner at du har lyst til å dele denne dagen med oss, så ta kontakt på rachel@hjertemedisin.com

Ha en super fredag! Klem fra Rachel 🙂

Blogglistenhits

Kanskje du også liker...

Populære artikler...