Hva er affirmasjoner, og hvorfor bruke dem?

Jeg har brukt affirmasjoner i mange år, og det er en av de tingene som virkelig gjør en forskjell i hverdagen min.

En affirmasjon er en postitiv formulert setning du kan si gjentatte ganger til deg selv for å skape endring i livet ditt. Det bygger på den grunnleggende forestillingen om at hvert enkelt menneske kan skape sin egen virkelighet. Og gjennom affirmasjoner, så kan du endre din virkelighet slik at den blir mer positiv. Du bygger en affirmasjon på bakgrunn av det du ønsker i livet ditt.

Jeg lager meg en ny affirmasjon hver dag. Noen ganger har jeg samme affirmasjon, og noen ganger lager jeg meg nye.

Hver morgen setter jeg meg ned, og da skriver jeg ned hva jeg ønsker at dagens affirmasjon skal være. Og når jeg har laget meg denne affirmasjonen, så gjentar jeg den til meg selv mange ganger denne dagen. For eksempel, så er min affirmasjon i dag:

Jeg er en positiv og dyktig person, og jeg liker å være i godt humør!

Grunnen til at jeg lagde akkurat denne i dag, er at jeg stod opp i dag kl. 05:00 fordi min datter skulle på morgentrening. Jeg var litt trett, og da jeg satte meg ned for å lage dagens affirmasjon, så spurte jeg meg selv: «Hvem ønsker jeg å være i dag, og hva ønsker jeg å utstråle?»

Av og til når jeg «må» opp tidlig, så kjenner jeg at det er ekstra viktig at jeg setter min intensjon for dagen slik at jeg er den personen jeg har lyst til å være. At jeg aktivt VELGER å være den personen jeg vil være. Og når jeg lager min affirmasjon, så skal den støtte opp om det jeg er og det jeg vil være.

Slik sørger jeg for at jeg er positiv til datteren min, mannen min og ikke minst til alle jeg møter på min vei i dag – uansett om det er dama i kassen på Rema1000, mannen i gata eller hjemme i mitt eget hus når det er bare meg og meg selv hjemme. Slik sørger jeg for at jeg også er hyggelig i tankeprosessene til meg selv. Lurt, hva?!

Her har du noen tips til hvordan du kan jobbe med dine affirmasjoner slik at du sørger for at du er den du vil være – hver dag….

1. Bestem deg for et tema du vil jobbe med!

Er det økonomi, kjærlighet, helsa di eller andre ting du ønsker å forbedre? Da kan det være lurt å bestemme deg for ett tema til å begynne med, og så jobber du strukturert og målrettet med bare dette temaet.

2. Sett deg et mål for hva du vil oppnå, og hvorfor du vil oppnå dette!

La oss si at du ønsker å få bedre selvfølelse. Da kan det være smart å skrive ned hva selvfølelsen vil gjøre for deg, og hvorfor du ønsker bedre selvfølelse. Deretter lager du den en affirmasjon som passer til dette tema.

3. Ha med følelsene dine!

Hent inn følelsen så godt det lar seg gjøre. Du kan sette deg ned for å kjenne på følelsen av å være god nok, og kjenn på hva det gjør for deg. Når du får med deg følelsen, så vil affirmasjonen bli sterkere, og du vil raskere oppnå resultatet ditt. Om du ikke klarer å hente inn følelsen i starten, så «fake it til you make it». Du kan lure ditt ubevisste sinn til å tro på hva som helst, så derfor kan du også lure kroppen din til å tro at du er god nok. Og når du sier til deg selv nok mange ganger at du er god nok, så vil du tro på det etter hvert.

4. Lag en affirmasjon selv, og gjør den personlig!

Bruk gjerne de affirmasjonene som ligger på Gullpakken som utgangspunkt, og deretter kan du lage dem personlig slik at du får eierskap til dem. De vil naturligvis fungere bedre når de er persolig tilpasset deg.

5. Si affirmasjonen i NÅTID!

F.eks: Jeg har en god dag fordi jeg bestemmer det! (IKKE: Jeg vil få en god dag….). Dersom du sier jeg vil få, så er det alltid i fremtid, og kroppen trenger å kjenne på at det er noe du har her og nå. Og klarer du ikke å kjenne på det med en gang, så gjentar jeg det som står under punkt 3: Fake it til you make it!

6. Gi det litt tid.

Øvelse gjør mester. Selv har jeg brukt affirmasjoner i flere år, og jeg VET at det fungerer. Det kan være at du trenger tid for å implementere det i kroppen din, og for at du skal tro på at det virker.

7. Si dem og bruk dem fordi dem virker!

Etter at du har startet å bruke dem, så vil du kjenne at de fungerer, og da vil det være lettere for deg å tro på det og deg selv. Og du vil selv oppleve magien ved at affirmasjoner faktisk hjelper deg å få det livet du ønsker!

Og som en bonus, så har jeg lagt ved 7 affirmasjoner til deg (helt gratis) om du vil ha noen forslag til gode affirmasjoner du kan bruke.

KLIKK HER for å laste dem ned GRATIS nå! 

PS: Jeg blir alltid superglad for å få kommentarer fra deg som leser bloggen min. Skriv gjerne noen ord om din erfaring med affirmasjoner, eller bare legg igjen et takknemlighetsord til meg. Jeg bruker masse tid og energi på å gi ut verdi, og dine kommentarer motiverer meg MYE!!

Ha en super dag, og gode klemmer fra Rachel

Blogglistenhits

Kanskje du også liker...

Populære artikler...