Slik står du sterkt når det blåser storm rundt deg

Vi tenker noen ganger over alle de tingene som kan skje med oss, og spesielt alt det som kan gå galt. I en eller flere situasjoner i livet føler vi at vi ikke har kontroll, og det kan oppleves ganske dramatisk. Det kan være at du går fra gamle til nye vennskap, at du bytter jobb, endring i kjærlighetsforhold, nytt sted å bo, og så videre.

Alt dette kan oppleves som vanskelig å håndtere, og i dag skal jeg fortelle deg hvordan du på best mulig måte kan bli sterk mentalt, og klar for det som måtte komme din vei.

Bygg deg et sterkt mentalt fundament

Den beste måten å stå sterkt når det blåser storm rundt deg, er å ha en solid selvtillit og mental styrke som fundament. Denne bygger du opp gjennom daglig trening og repetisjon. Selv trener jeg hver eneste dag på å utvikle mine mentale muskler. Når det eventuelt skulle oppstå turbulens i livet mitt, så merker jeg at jeg står utrolig godt forberedt på å takle det. Mang en gang har den daglige, mentale treningen min hjulpet meg til å unngå de «dype dalene».

Et godt mål er å på sikt klare å unngå disse «høye toppene og dype dalene», og heller ha det konstant, stabilt godt med seg selv hver eneste dag.

Hvordan bygge fundamentet?

Jeg benytter meg av ulike øvelser og teknikker hver eneste dag, og stort sett handler de om å se det positive i alt og alle rundt deg. For hvem går det EGENTLIG utover om du går rundt og tenker negative tanker? Jo det er kun deg selv. Her er noen daglige treningsøvelser du kan bruke for å bygge et sterkt mentalt fundament:

1. Se for deg dagen før den starter

Start hver morgen i sengen din før du står opp med å ”se” for deg hvordan dagen din i dag skal se ut allerede nå. Bruk kun et par minutter på å forestille deg at dagen din allerede ER god. Du kan se for deg, føle eller bare kjenne ulike situasjoner, og så kan du se for deg hvordan situasjonen utvikler seg på en god og positiv måte. Da manifesterer du dagen din allerede før den starter, og du vil ubevisst gå dagen i møte mer positivt og optimistisk.

2. Vær takknemlig

Bruk tiden din i dusjen (eller mens du pusser tennene) til å være takknemlig for det du har i livet ditt. Som for eksempel: at beina dine fungerer godt, og kan ta deg dit du vil, at du har jobb, barn, familie, hus, kan kjøpe mat, spise deg mett hver dag, bor i et trygt land etc. Når du starter å takke for det du HAR i livet ditt, så vil du merke at noe magisk skjer. Du starter å sette enda mer pris på de gode tingene rundt deg, og du vil naturligvis bli mer positiv, og takle dagen bedre fordi du er takknemlig.

3. Identifiser tankene dine

Når du havner i en situasjon som er utfordrende, så kan du bruke bare noen sekunder på å ”se” tankene dine. Observer og se at det er negative tanker. For når du ser at tankene dine er negative, først da kan du snu dem i den retningen du vil ha dem. F.eks en følelse som de fleste opplever fra tid til annen: stress! Hva er det som stresser deg? Hvorfor blir du stresset, og hva kan du gjøre for å SNU tankene dine slik at du blir rolig og avslappet.

4. Kom deg raskt over irritasjon

Om du blir irritert, sint, frustrert, så se på klokken og bestem deg selv for hvor lenge du skal være irritert, sint eller frustrert. Du kan trene deg selv på å ha kontroll på tankene dine gjennom å gi deg selv en tidsramme på følelsene dine. I tillegg vil du nok le av deg selv og finne ut at det ikke er verd å bruke dagen din på negative følelser. Jeg brukte å se på klokken og sette av tid til hvor lenge jeg skulle være i følelsen. Deretter kortet jeg ned på tiden litt etter litt for hver gang jeg fikk en negativ følelse.

Nå har jeg trent kroppen min så godt, at det er bare å ta frem klokken, så har følelsen gitt seg, og skiftet om til den følelsen jeg virkelig ØNSKER å være i. Trening gjør mester, og det er utrolig morsomt å se hvordan man kan ta regi av følelsene dine, og bestemme seg for å ha overflod av positive og gode følelser. Det er dem som får meg fremover og oppover. Utviklende og godt.

5. Gå igjennom dagen din

Når du har lagt deg i sengen, så bruk 2 minutter på å se over dagen din som har vært. Da blåser du opp det som har vært bra gjennom dagen din. Dersom det er noe som har vært utfordrende, så spør deg selv hva du kan lære av det, og si takk for læringen, og så ”toner du ned” det negative.

Ofte, så blåser vi opp det negative, og så toner vi ned det positive. Her skal vi gjøre det motsatte. Og når du sier takk for dagen som har vært (uansett hva som har skjedd) så vil du utvikle deg og være takknemlig for alt som har skjedd gjennom dagen din, og du vil fremme dine positive sanser slik at neste dag sannsynligvis blir enda bedre fordi du takler dagene dine bedre og bedre.

Tren, tren, tren!

Gjennom å gjøre disse tingene hver eneste dag, så vil du merke en endring. Gi det tid, og du vil se hvor mye sterkere du står i deg selv. Men husk at dette ikke skjer over natta, så du må være tålmodig og stole på at endringen kommer om du er flink til å trene.

Hva synes du om tipsene? Kommer du til å prøve dem? Det håper jeg du gjør.

Skap deg en fantastisk dag! Klem fra Rachel.


Ønsker du en gratis lydfil som kan hjelpe deg å slappe av mer i hverdagen og som kan gi deg mer energi? Den kan du laste ned her:

lydfil-slapp-av

Lagre

Kanskje du også liker...

Populære artikler...