Huset skal selges og livet byr på nye utfordringer.

God påske vakre deg,

Hvordan har du det i påsken? I dag er det påskemorgen, og jeg tipper det er mange barn som er spente på om påskeharen har kommet med påskegg (jeg vet noen har påskeharer påskeaften, og noen 1.påskedag).

Datteren min er vokst fra det, men jeg gleder meg fortsatt over å tenke på de tider da min Elisabeth våknet opp i spenning. Hva er ditt forhold til påsken? Kvikklunsj og Solo, eller har den en større religiøs betydning?

Påskemorgen markerer slutten på det som kalles den stille uken i religiøs betydning. Jeg skriver ikke det for å fortelle om jeg er troende eller ikke, men det er så symbolsk for meg i år. Jeg har hatt en stille uke, med tid til refleksjon og mange tanker. Nå er jeg klar for å dele de med deg. Dette blir en personlig blogg, men det føles så riktig for meg å dele.

Jeg opplever påsken på en annet måte i år. Påsken representerer nye tider for meg. Om noen dager vil du se huset jeg har bodd i sammen med min familie lagt ut på internett for salg. Eiendeler er ryddet, solgt og fordelt. Jeg bor her alene nå enn så lenge, sammen med min datter. Familien er endret for alltid. Mannen jeg har delt mitt liv med er reist videre.

Det har vært en utfordrende tid. Det var et sjokk med en gang det ble en realitet for meg at familien skulle løses opp, at det var sånn livet skulle bli. I begynnelsen når fundamentet i mitt liv raste sammen, da kjente jeg på et stort svik fra han jeg stolte mest på av alle. MEN; Jeg vet at alt som kommer min vei, det kommer av en grunn. Så jeg har ønsket det velkommen og jobbet meg igjennom det.

Jeg er så takknemlig for at jeg har trent godt mentalt i mange år, så når stormene nå virkelig blåser på døren min nå, så er jeg så godt det er mulig rigget for å ri den av. Noen dager har vært vanskeligere enn andre, så da har jeg måtte grave godt i verktøykassen min. Men puah, så glad jeg er for at jeg har med den kassen hvor jeg enn er. Det gjør at jeg har grått og bearbeidet hvert tema som har kommet på en måte som har gitt meg ro. Jeg er så takknemlig for at jeg har værtøykassen som gjør meg så godt rustet for å møte stormene!

En øvelse jeg har hatt god hjelp av nå, er en hvor jeg ser for meg at jeg klipper over strenger til vanskelige tanker som dukker opp. Da slipper jeg tanken fri og frigjør jeg den fra mitt sinn.

Magisk øvelse, kanskje du kan prøve den en gang du trenger! Du tar tankene som kommer til deg, en etter en, og ser for deg at den er knyttet til deg med en streng. Klipp over strengen og tanken er fri fra deg. Det er fort gjort å gnage på alle de tingene som er negative. Men, vet du hva? Det kommer du bare til å få vondt i magen av om du ikke blir ferdig med det. Send heller stafettpinnen videre til de neste som skal lære. Øvelse gjør mester!

Det er så ironisk at påsken kom akkurat nå. Ikke for verden kanskje, for det er jo en påskeformel som avgjør når påsken treffer, men at den skulle sammenfalle med det jeg opplever nå. En ny start på et vis. Det representerer jo også påsken.

Jeg er på vei ut på nye eventyr. Nye fjell skal bestiges og jeg vil ikke bli sittende fast i kvikksand, som jeg vet jeg ville gjort dersom jeg ikke hadde vært så mentalt sterk (men også tillatt meg å være svak i prosessen).

Husk at utfordringer til slutt bringer frem det beste i deg. Den du ender opp med å bli, etter du har overkommet utfordringene dine, er nemlig en visere og mer erfaren person. Tenk litt på det, når stormene raser.

Nå teller jeg dager, for neste helg flytter Kompis inn. En 8 uker pelskledd krabat som skal bli min nye kjærlighet og turkamerat. Han er med meg nå på denne reisen jeg er på. Det skal bli så herlig og spennende tid fremover med mye kos og kanskje litt mindre søvn i en periode. Har du noen gode råd til en snart nybakt valpemamma, så del gjerne med meg. Jeg tar imot gode råd med takk.

Nyt denne påskedagen og husk at utfordringer gjør at du vokser deg sterkere.

Tro på det, i kjærlighet.

Påskeklem fra Rachel

PS: Mandag 22.april starter jeg en 3 dagers workshop hvor du kan bli Dronning i eget liv. Les mer her hvordan du kan bli med – helt gratis!

Kanskje du også liker...

Populære artikler...