Få opp positiviteten og energien i høstmørket!

Nå er høsten for fullt hos de fleste av oss, og mange blir preget over at det blir mørkere dager, energien dropper og positiviteten avtar.

Jeg har noen små tips på luringen til deg som jeg tenkte å dele med deg i dag som kan booste deg litt når det kommer til å ha litt bedre dager nå og fremover mot jul.

1. Sørg for at du har gode søvnrutiner

Uten skikkelig med søvn, så vil du trolig få utfordringer når det kommer til å ha nok overskudd samt å ta gode og smarte valg gjennom dagen din. Jeg vil anbefale deg å ha 7-8 timer med søvn hver natt. Noe som er veldig undervurdert, er faktisk å legge seg/ stå opp til samme tid hver dag gjennom uken. Kroppen din er som en fiolin som må finjusteres for å fungere optimalt. Når du venner kroppen din til å legge seg/ stå opp til faste tidspunkt, så vil du innarbeide gode rutiner som kroppen din lettere tar imot, og du vil få en god natts søvn.

2. Start med å «sette» dagen din med positive tanker

Jeg starter hver eneste morgen med et par minutter i senga før jeg står opp til å tenke på hvordan dagen min skal være fantastisk. Jeg henter inn den følelsen jeg ønsker å ha i løpet av dagen. Jeg ser for meg selv glad og motivert. Jeg har faktisk en bitteliten lydfil som jeg bruker hver eneste morgen som er på 2-3 minutter, så dersom du vil ha den, så kan du laste den ned her: https://undervisningsakademiet.no/morgenstart-lydfil

Den har i skrivende stund nesten 40.000 avspillinger, og kan også bli din 😊 – helt gratis selvsagt 😊

3. Spis en god frokost med et stort glass vann

Hopper du over frokosten din fordi du enten ikke har tid, eller ikke lyst på mat om morgenen? Ve, da kan det være at du gjør deg selv en stor bjørnetjeneste. Kroppen vil som regel yte mye bedre med litt sunn og god ernæring. Du velger selv hvilken mat du konsumerer, men jeg elsker å starte med en deilig og frisk morgensmoothie med masse godsaker i. Jeg sørger for å ha god balanse mellom gode karbo, fett og proteiner. Og husk: Masse deilig og friskt vann. Gjerne med sitron og isbiter.

4. Vær i aktivitet

Jupp, man må faktisk holde kroppen i bevegelse for å få energi. Jeg trener mange ganger i uka. Det kan være fra å gå tur, løping, intervalltrening, yoga, styrke etc. Det har ikke så mye å si hva det er, men at du kommer deg i bevegelse. Gjerne litt tyngre aktivitet slik at hjertepumpen får jobbet litt. Dette påvirker tankene, humøret og energien din mer enn du tenker. Det er slitsom i starten, men etterhvert vil du få energi av å trene.

5. Vær snill med deg selv

Jobb med å ha gode og snille tanker om det selv og andre. Tankene våre påvirker alt, og du kan aktivt VELGE å ha gode tanker gjennom å trene på å se/ identifisere dine negative tanker, og deretter snu dem over til gode og positive tanker som er bra for deg. Det vil garantert gi deg et bedre liv, fordi du velger å ha det bra.

Håper du synes dette var gode og fine ting du kan jobbe med nå og utover høsten.

Og du: Lag deg en deilig dag – fordi du bestemmer det!

God hilsen fra Rachel 😊

Kanskje du også liker...

Populære artikler...