Få en superstart på dagen!

Hei kjære deg💚

Jeg er litt sensitiv i matveien, og jeg tåler ikke så godt havre, melk og gluten! En av mine favoritt-frokoster har vært havregrøt, men i og med at jeg blir kvalm og uvel av å spise det, så har jeg i lang tid lett etter gode alternativer, og nå har jeg virkelig funnet det. Jeg har forsøkt å lage grøt av hirse, amarant, bokhvete… you name it!

Men da jeg eksperimenterte meg frem til denne oppskriften, så ble jeg superglad, og det er helt klart min nye favoritt:

Quinoagrøt – Hipp hurra!

Quinoa har masse antioksidanter, jern, magnesium, høy på fiber, umettet fett og masse proteiner. I tillegg sverger mange til quinoa for å gå ned i vekt fordi den gir økt energi og kan redusere appetitten.

Jeg bruker nå quinoa til både frokost, lunch og middag, men akkurat her, så skal du få min favorittfrokost-oppskrift!

Ingredienser:

  • Quinoa (rød, hvit, brun eller den du foretrekker)
  • Chiafrø
  • Kanel
  • Kardemomme
  • Chili (kan sløyfes)
  • Banan
  • Blåbær
  • Yoghurt (plantebasert)
  • Lønnesirup (økologisk)

Kok Quinoa og chiafrø sammen med dobbel mengde vann (eller mer) i ca 15-20 minutter. Jeg bruker kanskje 200 gram ukokt (rød) quinoa, og 50 gram chiafrø. Dette blir til flere måltider.
Jeg bruker å lage en stor porsjon, så har jeg i kjøleskapet både til frokost/ lunch og middag gjennom uken. Chiafrø tiltrekker seg mye vann, så det kan hende at du må fylle på litt underveis i koketiden. Men alt vannet skal kokes inn. Jeg bruker chiafrø til masse, og kan komme med flere oppskrifter på deilig chiapudding etterhvert. Det er faktisk det frøet som inneholder mest omega-3, og er rik på vitamin A, B, E og D (++). De er også rik på fiber og protein, og det er bra for både kroppen og fordøyelsen.

Når quionoa og chiafrø er ferdig kokt, så kan du enten velge å ha det som en varm eller kald grøt.

Jeg bruker å mose 1/3 banan, ha i litt kanel, kardemomme, ei lita ts. økologisk lønnesirup (du må ikke, men smaker superdeilig), og litt chili (jeg bruker masse chili/ kajennepepper fordi det er et kraftig antioksidant, har vitaminene A, B og C. Men mest av alt fordi det øker blodsirkulasjonen, og det er bra for ei som ofte er frossen)😊.

Så blander jeg alt sammen med plantebasert yoghurt, og min absolutte favoritt er Joe Kurt fra Naturli´ (ikke sponset). Jeg ble sååå glad da de kom på markedet hvor den er laget av mandler, og er helt glutenfri (yey). Så strør jeg over litt ferske blåbær og litt banan. Jeg bruker ca 100 g. ferdigkokt qiunoa/ chia, og ca 100 g. yoghurt.

Jeg lover deg! Dette kommer du til å elske.

Det er glutenfritt, laktosefritt, proppfullt av vitaminer, antioksidanter, fiber og proteiner.

Så spis det med supergod samvittighet, og det beste for min del, er at jeg blir litt masse glad i topplokket når jeg spiser dette fordi det smaker så godt, og magen min blir superhappy og heeelt rolig (ikke masse romlelyder eller oppblåst), og jeg holder meg mett og god til neste måltid!

Denne oppskriften inneholder ca 250 kalorier og 8 proteiner.

Enjoy:)

Masse gode vibber fra Rachel😊

Legg gjerne igjen en kommentar

Kanskje du også liker...

Populære artikler...