Drikker du nok vann?

Viktigheten ved å drikke nok vann er undervurdert av mange. Det har blitt gjort masse forskning på hvorfor du skal drikke nok vann. Av og til kan vi glemme oss bort, og ikke huske på hvorfor vann er så viktig for kroppen vår, og det passer jo godt å få en påminnelse i dag når det er helg!

Her er 10 grunner hvorfor du bør få i deg nok vann hver dag:

  1. Ved å drikke vann, så hjelper du kroppen din å opprettholde veskebalansen i kroppen din. Kroppen din består av ca 70% vann. Funksjonen til kroppsvesken inkluderer fordøyelse, sirkulasjon, transport av næringsstoffer og vedlikehold av kroppstemperaturen din.
  2. Vann kan hjelpe deg til å kontollere vekten din. I mange år, har mange brukt vann som hjelpemiddel når de skal ned i vekt. Vann i seg selv hjelper deg ikke å gå ned i vekt, men av og til kan kroppen din forveksle sult og tørst, og ved å drikke nok vann, så får ikke kroppen samme behov for å småspise mellom måltidene. I tillegg kan vann hjelpe deg slik at du også ikke overspiser.
  3. Vann hjelper deg å styrke musklene dine. Når cellene i kroppen din ikke får nok vann, så kan det resultere i muskeltretthet.
  4. Vann hjelper deg å se bra ut, og hjelper deg til å se ung ut! Vann gjør slik at huden din ser bedre ut, og opprettholder spensten i huden. Vi vil jo se bra ut, ikke sant? Dehydrering gjør at huden din ser mer rynkete og tørr ut.
  5. Vann hjelper nyrene. Kroppsvesken hjelper å transportere avfall inn og ut av cellene dine. Nyrene gjør en fantastisk jobb med å rense og kvitte kroppen for avfallsstoffer. Derfor ønsker vi å gi nyrene de beste forutsetninger med å fylle på med nok vann.
  6. Vann hjelper til med å opprettholde en god tarmfunksjon. Dersom du ikke får i deg nok vann, så trekker kroppen vann fra blant annet tarmen, og det kan resultere i treg mage eller forstoppelse.
  7. Vann kan hindre Kramper og forstuelser. Riktig fuktighet bidrar til å smøre leddene og musklene slik at de blir mer elastisk, og sjansene for ledd-/ muskelsmerter blir mindre.
  8. Vann kan hjelpe deg å opprettholde godt humør. Når kroppen din fungerer på sitt beste, så vil du føle deg glad og fornøyd!
  9. Vann er 100% gratis her i Norge, og ved å drikke vann kan du spare penger. Husk på å fylle en flaske vann før du drar ut, så har du alltid vann tilgjengelig.
  10. Vann kan gjøre deg smartere! Ved å drikke nok vann, så kan det   hjelpe din kognitive funksjon. Hjernen din trenger mye oksygen for å fungere optimalt. Ved å drikke nok vann, så sørger du for at hjernen din får all det oksygenet den trenger for å fungere optimalt. Ved å drikke nok vann, så kan du forbedre kognitive prestasjoner med så mye som 30%

Hvilke erfaringer har du gjort deg i forhold til vann? Merker du forskjell på de dagene du drikker nok vann, og de dagene du ikke drikker nok vann?

Ha en fantastisk flott dag, og husk å fyll på vannflasken din for en bedre helse!

Stor klem fra Rachel.


Som takk for at du leser bloggen min vil jeg gi deg en gratis lydfil

Trykk her og du kan laste den ned

 

Kanskje du også liker...

Populære artikler...