mentalt-sprek

Hvordan kan du bli mentalt sprek?

Du har sikkert hørt mye om hvordan du kan tenke mer positivt, og å jobbe med tankene dine. De som tenker mer positivt takler som regel stress bedre, de har bedre immunsystem og de er mer lykkelige. Positive tanker er det første steget mot å bli mentalt sprek, og på samme måte som med kroppen vår når vi trener musklene våre, så må vi også trene tankene våre for å få spreke mentale «muskler».

Så hva kan du gjøre for å starte din reise mot å bli mentalt sprek?

Tren på å være positiv hver dag

Noe av det viktigste er å sette seg et konkret mål at man faktisk ØNSKER å bli mer positiv fordi du får noen positive gevinster for din egen del. I tillegg er det viktig å vite at positiv trening er noe man må gjøre hver eneste dag. Noen sier at positiv tenking ikke varer, så derfor gidder de ikke å gjøre jobben. Vel, pusser du tennene dine, så varer heller ikke det noe særling lenger enn dagen ut (om enn så lenge). Derfor anbefales det at du pusser tennene dine hver dag. Slik er det med tankene våre også.

Sett deg derfor et mål om å trene tankene litt hver eneste dag. I tillegg er det viktig å gjøre dette målet konkret. Du tenker kanskje at det er konkret at du skal trene hver dag. Tja, det er ganske konkret, men ikke konkret nok. Jeg trener mine egne tanker hver eneste dag, men jeg har valgt meg konkrete tidspunkt for NÅR jeg skal trene tankene mine.

Hver gang jeg våker, så bruker jeg 2-3 minutter på å se for meg hvordan dagen min allerede ER god. Hver kveld, etter at jeg har lagt meg, så bruker jeg også her noen minutter på å gå gjennom det som har vært bra i løpet av dagen. Dersom det har vært ting som ikke har vært så bra, så jobber jeg med å finne ut hvilken læring jeg skal ta til meg av det som har skjedd, og hvordan jeg kan takle det bedre neste gang.

Unngå negativt selvsnakk

Vi er våre største kritikere, og du vil kunne oppnå en stor effekt av å faktisk identifisere og «se» dine negative tanker. Tankene våre gir oss følelser, og når du tenker negative tanker om deg selv, så gir du deg selv en indirekte tillatelse til å mislike deg selv. Uten av du vet det, så havner du inn i en spiral hvor du neste gang er enda mer kritisk til deg selv fordi du er vant til å gi deg selv negativ kritikk.

Om du klarer å ”se” tankene dine, så kan du gjøre noe med det. Jeg har hatt massevis av pasienter som sier at de er positive personer, men når vi går inn og ”ser” på hvilke tanker de egentlig har, så er de ofte mer negative enn de tror at de er. Observer deg selv, og snu trenden slik at du kan gi deg selv positiv feedback i stedet for negativ feedback.

Finn ditt «hvorfor»

For å snu tankene dine, så vil du lykkes dersom du vet hvorfor du skal tenke positivt, og hvorfor du ønsker å bli mentalt sprek. La oss si at du ønsker å bli mentalt sprek fordi det vil hjelpe deg på ulike arena. Du vil bli en bedre mamma, du vil bli bedre på fysisk trening, du vil bli bedre i jobben din, du vil takle stress bedre osv.

Lag deg en liste over hvorfor du skal endre tankene dine, og hva det vil gjøre med deg. Når du har laget denne listen, så må du jobbe med hvert enkelt punkt hver for seg. Når du har satt deg et mål at du skal bli en bedre mamma, så må du vite hvorfor du vil bli en bedre mamma, og hva det vil gjøre for deg. Her har du forslag til dyptgående spørsmål du kan stille deg selv for å komme helt ned i kjernen:

 • Hvorfor vil jeg bli en god mamma?
 • SVAR: fordi jeg vil takle mine barns utfordringer bedre
 • Hvorfor vil jeg takle mine barns utfordringer bedre?
 • SVAR: For da gir jeg dem grunnleggende læring i hvordan man takler ulike utfordringer i hverdagen sin.
 • Hvorfor vil jeg at de skal takle ulike utfordringer?
 • SVAR: Det vil gjøre dem rustet til å ta imot livet på en bedre måte
 • Hvorfor vil jeg at de skal ta imot livet på en bedre måte?
 • SVAR: Fordi da lærer jeg dem at uansett hva som skjer i livet, så kan de takle det
 • Hvorfor vil jeg at de skal takle det?
 • SVAR: Fordi da vil de få et lettere liv, og de vil klare å se verdien i å leve godt og positivt hver dag, og det vil nok gi dem et mer innholdsrikt liv.
 • Hva vil det gi meg?
 • Jeg får barn som klarer seg bra i livet sitt, og jeg lærer også det samme som dem hele veien. Når jeg lærer bort positiv tankegang, så vil jeg også lære meg selv å takle livet bedre, og jeg vil også få et mer innholdsrikt liv hvor jeg klarer å takle alt som kommer min vei. Da er jeg sjef i mitt eget liv, og jeg bestemmer at jeg skal ha positive og gode dager.

Når du har gått gjennom hele denne prosessen, så vil du virkeliggjøre og tydeliggjøre for deg selv hva meningen din er med å snu tankene dine. Det vil gi deg motivasjon og inspirasjon til å nå målet ditt.

Tenk deg hvordan det vil føles å endelig vite at du kan…

 • Ha den beste selvtilliten og selvfølelsen noensinne?
 • Sove godt og våkne opp full av energi og overskudd – dag etter dag!
 • Se deg selv i speilet og tenke at du er et flott menneske med masse å tilby til verden?
 • Trene og gå tur så ofte du bare vil, fordi du har energien og lysten!
 • Er flinkere til å heie på deg selv, barna dine og mannen din!
 • Bare være glad og i godt humør, helt uten grunn!
 • Kjenne at huden din gløder fordi du har balanse og ting i livet fungerer!
 • Få ut ditt fulle potensial, som du vet bor i deg!
 • Føle deg positiv og som klarer å mestre livet akkurat slik du ønsker det!

Ja, dette kan så absolutt bli deg, og jeg har hjulpet mange andre til å få det akkurat sånn. Jeg er SÅ takknemlig for at jeg får lov til å hjelpe og guide andre til å få et fantastisk liv med god selvtillit, mye energi, god søvn og masse overskudd.

Om en uke eller to kommer det en super nyhet til deg som ønsker å bli Mentalt Sprek, på bloggen og på Facebook-siden min, så følg med!

Stor klem fra Rachel.


Som en bonus til deg som er leser av bloggen min, så har jeg laget en helt gratis lydfil som hjelper deg slappe av og stresse ned. Den kan du laste ned her:

lydfil-slapp-av

Lagre

Lagre

Lagre

Kanskje du også liker...

Populære artikler...