bedre-hverdag

Slik går du fra grinebiter til energiball i hverdagen din

Etter mange år som terapeut og tusenvis av kundetimer bak meg, er det et tema som stadig har dukket opp, og som mange ofte har til felles. Dette er såkalte «hverdagsproblemer» som at man er utmattet, gretten, negativ, umotivert og så videre. Selv om dette kanskje er «mindre» problemer, er det en realitet for mange av oss, og det påvirker definitivt dagliglivet.

For å unngå å komme i dårlig humør, å bli sliten, å kjegle unødvendig med familie, eller å bære på negative tanker om seg selv, jobben eller andre folk i omgangskretsen sin, utarbeidet jeg en liste med 7 teknikker som kan gjøres hver dag. Denne listen starter på morgenen, og tar deg med gjennom dagen din og følger deg helt til du legger deg igjen på kvelden.

Jo mer disse teknikkene tas i bruk, desto bedre effekt har de i lengden. Til slutt vil det nesten gå av seg selv, når du har gjort de til daglige vaner som du følger automatisk. Jeg følger selvfølgelig disse teknikkene selv, og bare elsker effekten de har på min dag!

Her kommer mine 7 teknikker for en fantastisk hverdag:

1. Visualiser dagen din

Start hver morgen i sengen din før du står opp med å ”se” for deg hvordan dagen din i dag skal se ut allerede nå. Bruk kun et par minutter på å forestille deg at dagen din allerede ER god. Du kan se for deg, føle eller bare kjenne ulike situasjoner, og så kan du se for deg hvordan situasjonen utvikler seg på en god og positiv måte. Da manifesterer du dagen din allerede før den starter, og du vil ubevisst gå dagen i møte mer positivt og optimistisk.

2. Vær takknemlig

Bruk tiden din i dusjen (eller mens du pusser tennene) til å være takknemlig for det du har i livet ditt. Som for eksempel: at beina dine fungerer godt, og kan ta deg dit du vil, at du har jobb, barn, familie, hus, kan kjøpe mat, spise deg mett hver dag, bor i et trygt land etc. Når du starter å takke for det du HAR i livet ditt, så vil du merke at noe magisk skjer. Du starter å sette enda mer pris på de gode tingene rundt deg, og du vil naturligvis bli mer positiv, og takle dagen bedre fordi du er takknemlig.

3. Identifiser tankene dine

Når du havner i en situasjon som er utfordrende, så kan du bruke bare noen sekunder på å ”se” tankene dine. Observer og se at det er negative tanker. For når du ser at tankene dine er negative, først da kan du snu dem i den retningen du vil ha dem. F.eks en følelse som de fleste opplever fra tid til annen: stress! Hva er det som stresser deg? Hvorfor blir du stresset, og hva kan du gjøre for å SNU tankene dine slik at du blir rolig og avslappet.

4. Kontroller og snu tankene dine

Om du blir irritert, sint, frustrert, så se på klokken og bestem deg selv for hvor lenge du skal være irritert, sint eller frustrert. Du kan trene deg selv på å ha kontroll på tankene dine gjennom å gi deg selv en tidsramme på følelsene dine. I tillegg vil du nok le av deg selv og finne ut at det ikke er verd å bruke dagen din på negative følelser. Jeg brukte å se på klokken og sette av tid til hvor lenge jeg skulle være i følelsen. Deretter kortet jeg ned på tiden litt etter litt for hver gang jeg fikk en negativ følelse.

Nå har jeg trenet kroppen min så godt at det er bare å ta frem klokken, så har følelsen gitt seg og skiftet om til den følelsen jeg virkelig ØNSKER å være i. Trening gjør mester, og det er utrolig morsomt å se hvordan man kan ta regi av følelsene dine, og bestemme seg for å ha overflod av positive og gode følelser. Det er dem som får meg fremover og oppover. Utviklende og godt.

5. Strø om deg med ros

Denne er egentlig ganske klar, og de fleste vet det, men fra å vite det til å gjøre det er annerledes. Bestem deg for at du skal smile og gi ros til mennesker rundt deg. Du vil merke at det gjør mye mer med deg enn du vil ane dersom du planlegger å gi ros til andre mennesker hver eneste dag. Bestem deg for at du skal gi ut 12 ros-komplement (12 roser) i løpet av dagen din. Fordelingen på disse rosene kan f.eks være 3 til deg selv, 3 til familien din, 3 til jobben din, og 3 til ukjente (f.eks dama i kassen på Rema1000, eller til buss-sjåføren eller lignende).

Gjett om du vil føle deg fantastisk når dagen er over. Og hvor lang tid bruker du på å gjøre dette? Faktisk kan du gjøre alle tolv på under 1 minutt. Det tar deg kun noen sekunder å gi ros. Husk at det du gir og sender ut til andre, det gir du automatisk tilbake til deg selv.

6. Få god og nok søvn

Legg deg til samme klokkeslett hver kveld. Det er skikkelig undervurdert å få seg en god natts søvn, og det finnes en rekke dokumentasjoner som kan vise til store helsegevinster ved å få seg nok søvn. Kroppen din er ganske tidsinnstilt, så det kan lønne seg for deg å legge seg til noen lunde samme tid hver kveld, og stå opp til samme tid hver morgen. Du kan få mindre stress og angst. Du kan lære bedre og få bedre hukommelse. Du kan leve lengre, og du kan bli mer positiv og bli ved å sove godt hver natt.

Du vil oppnå bedre søvn ved å legge deg til samme tid hver kveld. Du har hovedsakelig en ting å gjøre på soverommet, og det er å sove. Alt av økonomi, daglige gjøremål, mobiler og diskusjoner har ingen ting på soverommet å gjøre. Kom deg inn i et behagelig modus før du legger deg, og du vil ha de beste forutsetninger for å ha en lang og god natts søvn. Den som har natten god, har dagen god.

7. Lær fra dagen din

Når du har lagt deg i sengen, så bruk 2 minutter på å se over dagen din som har vært. Da blåser du opp det som har vært bra gjennom dagen din. Dersom det er noe som har vært utfordrende, så spør deg selv hva du kan lære av det, og si takk for læringen, og så ”toner du ned” det negative. Ofte, så blåser vi opp det negative, og så toner vi ned det positive. Her skal vi gjøre det motsatte. Og når du sier takk for dagen som har vært (uansett hva som har skjedd) så vil du utvikle deg og være takknemlig for alt som har skjedd gjennom dagen din, og du vil fremme dine positive sanser slik at neste dag sannsynligvis blir enda bedre fordi du takler dagene dine bedre og bedre.

Jeg håper du har lyst til å følge teknikkene, og gleder meg til å høre om hvor godt de gjør deg om bare få dager. Legg gjerne igjen en kommentar under om du ønsker det. Jeg synes det er så spennende å høre fra dere som følger meg på Facebook og bloggen.

Varm klem fra Rachel.


Som en bonus til deg som er leser av bloggen min, så har jeg laget en helt gratis lydfil som hjelper deg slappe av og stresse ned. Den kan du laste ned her:

lydfil-slapp-av

Lagre

Lagre

Kanskje du også liker...

Populære artikler...