6-tegn-paa-stress

6 tegn på at du er for stresset

Alle håndterer stress forskjellig. Noen er flinke til å flytte og få stress ut av kroppen sin, mens andre blir helt overveldet når det skjer for mye på en gang. Til tider er det vanskelig å legge merke til om man er stresset, fordi man rett og slett er for opptatt til å legge merke til det.

Så hva kan du gjøre for å få tilbake energien og humøret ditt? La oss først se etter kjennetegn på stress. Her er seks tegn på at du er stresset:

1. Du er ofte syk

Du føler at kroppen din responderer dårligere enn du ønsker. Du føler deg uopplagt, trøtt, sliten, og som om du har influensa.

2. Du sover dårlig

Du våkner opp om natten av tanker som surrer, eller du har trøbbel å sovne på kvelden. Du våkner også opp tidlig, og du er uopplagt og føler at du ikke har energi.

3. Du har vondt i kroppen

Du kjenner at det verker flere plasser i kroppen din. Korsryggen er i lås, du har hodepine, stresset i kjeven din, og du har influesasymptomer uten at du er direkte syk

4. Du har ofte hodepine

Hodet ditt verker, og og du kjenner press over pannen, eller i nakken. Da kan det være stresshodepine.

5. Du blir lett irritert

Du kjenner at du ikke har den tålmodigheten som du burde ha, og du ”snapper” litt oftere til dine kjære enn det du tenker er greit. Du vet at du ikke burde gjøre det, men allikevel klarer du ikke å la være.

6. Du har lite overskudd

Du kjenner at overskuddet er fraværende, og du spiser mer sukker og usunn mat enn det du burde. Det er lett å ta til usunn mat selv om du vet at det ikke er bra for deg. Du havner i en negativ spiral, og bare fortsetter i nedoverbakke i full fart uten noe stor kontroll.

Hva kan du gjøre med det?

Hvor mange av disse stemte for deg? Et par, eller kanskje alle? Det er uansett helt normalt, og de fleste av oss opplever dette i perioder av livet. Men om det forekommer for ofte, eller hele tiden, så er det på tide å gjøre noe med det.

Her kommer mine aller beste råd for å bli stressfri:

1. Finn ut hva som stresser deg

Det aller viktigste du kan gjøre, er å finne ut hva som stresser deg. Stressfaktorer er jobb, forhold, penger, økonomi, relasjoner.

2. Hvorfor stresser det deg?

Dersom det er sjefen din som stresser det, så finn ut HVORFOR han eller hun stresser deg. Hva blir du trigget av, og hva er det det vekker hos deg av irritasjon.

3. Hva kan du gjøre for å endre stress til energi?

Når du har funnet ut hva som stresser deg, og hvorfor, da kan du finne ut hva du kan gjøre med det. Du må bli kjent med dine stressfaktorer, og det vil hjelpe deg i forståelsen for hva du kan gjøre.

Når sjefen stresser deg, og du har funnet ut hvorfor han stresser deg, så kan du finne ut hva du kan gjøre. Eksempelvis:

1.Dersom sjefen er stresset, skal det påvirke deg?

2.Hva kan du gjøre i tankene dine for at det ikke skal påvirke deg?

3.Hvordan kan du gjøre jobben din godt slik at du har KONTROLL

4.Du kan sette dine arbeidsoppgaver inn i kalenderen din slik at det gir deg enda bedre kontroll

5.Når du har fått kontroll, så får du bedre oversikt, og det vil gi deg mer selvtillit

6.Og når du har selvtillit, så vil du stresse mindre.

7.Og du havner inn i en god spiral

4. Pust godt

For all del jobb med pusten din- hver eneste dag. Dette er noe av det viktigste du kan gjøre. Pust helt ned i magen din.

5. Mediter daglig

Bruk 5-10 minutter DAGLIG med meditasjon. Mange sier at de ikke har TID til å meditere, Og det mest paradoksale, er at når du mediterer, så får du bedre tid.

6. Kroppen er din veiviser

Lytt til kroppen din. Når du kjenner at den blir syk, stresset, sliten, så forsøker den å fortelle deg noe. Den forteller det at du bør slappe mer av, og ta vare på det selv. Ofte kjefter vi på kroppen fordi at den ikke leverer slik vi ønsker at den skal levere. Da må du heller lytte, og si tusen takk for at den sier fra til deg.

.

Nå lurer jeg på.. Hvor mange av de 6 første kjennetegnene på stress hadde du?

Kommer du til å bruke noen av de 6 tipsene til å bli kvitt stress?

Skap deg en nydelig dag.

Klem fra Rachel.


Som en bonus til deg som er leser av bloggen min, så har jeg laget en helt gratis lydfil som hjelper deg slappe av og stresse ned. Den kan du laste ned her:

lydfil-slapp-av

Lagre

Lagre

Lagre

Kanskje du også liker...

Populære artikler...