6 grunner for å trene hjernen din!

Du har forsikring på huset ditt..

Du har årlig service på bilen din..

Men deg selv og din egen mentale helse… Hvor ofte har du aktivt fokus på å prioritere deg selv, tankene dine, stresset ditt, tankespinnet ditt og ikke minst hvilke tanker som flyr gjennom hodet ditt?

Tenk på dette: Du bestemmer deg for å bli fysisk sterkere. Du har lyst til å få litt mer definerte magemuskler, eller at lårene skal bli strammere. Hvem har ikke ønsket det til tider? Haha.. i alle fall jeg!

Men her er saken. Når du skal trene musklene dine, så må du bruke litt tid, og når du oppnår resultatet ditt, så må du fortsette, for om du ikke gjør det, så vil du gå tilbake til der du var.

Så hvorfor skal du gidde å trene hjernen din, og tankene dine?

Jo, det skal jeg fortelle deg, men først:

Jeg har hatt et par år som har vært veldig krevende med både beskjed om hjernesvulst, til samlivsbrudd, sykehusinnleggelse med infeksjon og høy feber… og ja… korona i august…

Og hvorfor forteller jeg deg dette.

Jeg må nesten le litt, for det har vært mye.

Men det som har «reddet» meg har vært min egen evne til å se positivt på det. Jeg har lenge hatt fokus på at det er JEG som skal bestemme hvordan jeg har det. Ikke andre, eller tilfeldige omstendigheter.

Jeg sier ikke at livet er en dans på roser, men jeg sier at jeg har teknikker og verktøy for å hjelpe meg selv gjennom «hva-det-måtte-være»!

Og om du er en som opplever at vi er inne i en krevende tid, så «MÅ» du ta vare på deg selv og helsa di. Nuvel.. du «må» jo ingen ting, men mitt forslag er at du gjør det.

Her får du 6 konkrete årsaker til hvorfor du MÅ jobbe aktivt med deg selv:

  1. Når du møter på stressende situasjoner, slik jeg akkurat har fortalt at jeg har gjort «plenty» av i det siste, så opplever ikke kroppen din å være så stresset som den kunne vært. Du har lært den hvordan den skal reagere og agere. Du har lært den at du kan takle «alt». Positive folk takler stress bedre enn negative folk. Positive folk får lettere de jobbene de vil ha, får oftere forfremmelse i jobben, klarer å se løsninger i stedet for problemer. Så i stedet for å dvele over alt som kan gå galt, så ser du fremover mot løsninger.
  2. Du får bedre immunforsvar. I de senere årene, så har mange forskere funnet ut at hjernene og tankene dine kan ha en positiv effekt på kroppen din. En studie fant ut at når vi tenker negative tanker, så gjør vi immunforsvaret svakere, og vi kan bli lettere syk.
  3. En studie i St Lukes Medica senter i Chicago fant ut at dersom du er aktiv og tar kurs/ utdanning, så reduserer du risikoen for at hjernecellene dine svekkes slik at du er mindre disponert for sykdommer slik som demens og Alzheimers. Jeg har jo en mamma som har fått tidlig Alzheimers, så jeg er super opptatt av å holde god hjerneaktivitet dersom jeg har den minste mulighet for å være friskere lengre.
  4. Du blir mer motstandsdyktig i livet ditt generelt. Du takler kriser og traumer bedre. I stedet for å krisemaksimere eller bli negativ eller depressiv, så evner du å se på mulighetene dine. Du klarer bedre å være i ditt egen selskap, til å takle det å være alene, til å be om hjelp. Du klarer bedre å se håp, og du klarer å motivere deg selv på en helt annen måte.
  5. Haha… sjekk denne da: Du kan faktisk SE YNGRE ut! Ja, for er ikke det riktig da? At positive og løsningsorienterte folk både ser bedre ut, og de er mer attraktive.. Både når det gjelder kjærlighet, men også når det kommer til jobber og vennskap. Du bare tiltrekkes dem som ser lyst på livet, dem som får til ting, som bare har en lett energi å være rundt. Jeg vet ikke med deg, men jeg er i alle fall slik. Jeg henter min næring fra positive og flotte folk, og tenker: Hvordan kan jeg lære å bli enda bedre? Jeg ELSKER følelsen av disse gode hverdagene! Hvor ingen ting stort skjer, men jeg opplever store gleder i alt det små, slik som oppholdsvær, en tur med en venninne, en blomsterbukett fra kjæresten, et smil fra datteren min.. you name it! Det er livet det!! I alle fall for meg.
  6. Du blir smartere! Jupp… Mange av verdens ledere, slik som Elon Musk (han Tesla-fyren), Ray Dalio, Steve Jobs og mange flere sverger til mental trening. Steve Jobs brukte jevnlig mindfulness for å redusere stress og for å få mer klarhet og kreativitet. Dess mer du har fokus på å jobbe aktivt med deg selv, dess mer evner du å tenke klarere og tar bedre beslutninger.

Dersom dette ikke er gode grunner for å investere i deg selv, så vet ikke jeg. Og det finnes en haug andre grunner også.

Om du er interessert i mitt geniale Mentalt Sprek kurs som jeg har utviklet etter å ha hatt nesten 11.000 terapi- og coachingtimer, så les mer her!

Du får faktisk hele 70% rabatt akkurat nå!!

Ellers: senk skuldrene, pust med magen, og nyt livet!

God hilsen fra Rachel

PS: Synes du det er viktig å jobbe aktivt mentalt med seg selv gjennom livet?

Legg igjen en kommentar, så får jeg høre:)

Kanskje du også liker...

Populære artikler...