Hva er din plan for å passe på deg i sommer? 5 tips som hjelper deg å nyte ferien.

God sommer kan sies på mange språk, avhengig av hvor du reiser. Skal du til Spania, så sier de: buen verano, skal du til Tyskland sier de: guten sommer, skal du til Sverige sier de: bra sommar.

Jeg roper ut på norsk: GOD SOMMER til deg min trofaste følger!

Som en sommergave fra meg i dag, så får du 5 tips som hjelper deg til å nyte din ferie! Men først vil jeg spørre, hva er dine planer for sommeren? Og ikke minst: Gleder du deg til planene du har lagt? Det er et viktig spørsmål jeg stiller deg. Noen gleder seg masse til spennende feriedager, noen tenker: Bare ferien kommer så blir alt bra! Andre har allerede begynt å glede seg til jobben begynner i august, og det er garantert noen som er bekymret fordi de ikke har klokket inn #sommerkroppen19.

Hvor er du i din tankerekke? Jeg må få lov å dele hva jeg skal i sommer, for jeg starter på et nytt kapittel med flytting til min nye leilighet. Men først skal jeg en tur til Lofoten, så flytting, og deretter reiser jeg til Spania for å nyte «late» dager, mens jeg lader opp til en superspennende høst der bokskriving står på planen (yeeeey, så spennende). Ferie eller hverdag, uansett brenner jeg for at du skal skape deg gode dager og leve godt, for da er du er dronning i ditt liv. Så jeg kjører på med fem gode ferietips, som en inspirasjon til deg for å til å skape deg din beste sommer.

Here we GO:

Jeg elsker å sette av tid til meg selv hver morgen. Det gjør jeg også i feriene. Jeg bruker 3 minutter for å bestemme meg for hvordan jeg vil at dagen skal bli. Tenk på hvilken luksus det er, bare din tid! Det er lov å være ego, hvis man kan kalle det ego da… Jeg kaller det investering i seg selv! Resten av dagen kan du hoppe i bassenget, spise is og løpe rundt på attraksjoner med reisefølget ditt.

Når kvelden kommer, kanskje du trenger å meditere? Puah, enhver kan bli svett i hodet av å være på ferie, så lenge du ikke er på ferie i en ashram i India. Men selv der er det viktig å meditere. Så noen minutter hvor du vender fokuset inn i deg selv, det kan gjøre underverker, både for kropp og sjel. Effekten av å meditere er SÅ stor. Det setter deg mer i balanse og kontakt med deg selv. Det blir også lettere å være snill med alle rundt deg.

Ferien er høytid for krangler og problemer og gjerne skilsmisser når høsten kommer. Ikke gå i den fellen! Om du gjør en feil, så tilgi. Om din partner og kjæreste gjør en feil så tilgi da også. Snakk om det, tilgi og gå videre. Ingen er perfekte, heller ikke på ferie! Det å tilgi, meditere og være snill med alle rundt deg, det kan kreve sin dronning det. Så bruk pusten til å støtte deg dagen lang. Sjekk inn om du kun puster i brystkassen eller om du faktisk trekker pusten godt ned i magen. Slipp magen løs, så bikinien spriker i sømmene selv om det er sommer, he, he…. Du sender da signaler til kroppen at den faktisk er på ferie og at det er på tide å senke guarden, og at det er tid for å nytelse.

Når ferien er i gang og du har funnet kursen du trenger for å nyte, så bruk 2 minutter hver kveld på å tenke på hva som har vært fint i dag. Dette kan være en super øvelse for hele reisefølget, men bruk gjerne disse minuttene for deg selv.

Jeg har alltid med meg en liten takknemlighetsdagbok der jeg fyller inn mine tanker før jeg slukker lyset om kvelden. Hvor hen du er i tankerekken, vær bevisst på de valgene du gjør også i sommer. Ha gode energier i alt du gjør. Da blir ferien så mye bedre og du har lagt grunnlaget for å starte høsten med batteriene dine oppladet.

Jeg legger forresten ved en sommermeditasjon som kan hjelpe deg til å sette din kurs i sommer, den finner HER, enjoy!

Og du, når jeg skriver «late dager» i begynnelsen, så tenker jeg fortsatt å trene, både fysisk og mentalt. Det gjør meg til dronning i mitt liv, og det ELSKER jeg å være. Sommerklem fra Rachel.

PS: Del med meg i kommentarfeltet hva du skal i sommer (og gjerne hvordan du skal ta vare på DEG) 🙂 Jeg blir så, så glad av å høre hva du gjør!

Kanskje du også liker...

Populære artikler...