5 hemmeligheter til et mer positivt liv!

Hvordan endre tankesett, være lykkelig og leve bedre!

Hey hey kjære deg! Vettu…. Positiv tenkning er ikke bare en feel-good-frase. Det er et kraftig verktøy for å forbedre livet ditt. Den kan brukes til å utvikle og utvide karrieren din, finne kjærlighet og håndtere indre og ytre stress.

Fordelene ved å bli mer optimistisk er klare: et positivt syn vil gjøre deg lykkeligere, sunnere og mer vellykket i livet.

Den siste forskningen har vist at hjernen vår er formbar og kan endre struktur basert på hvordan vi tenker. Dette betyr at hvis du praktiserer positiv tenkning, vil det bli lettere for deg å tenke positivt i fremtiden.

Positivitet er viktig for din mentale og fysiske helse

Det er ikke bare sinnet vårt som drar nytte av positiv tenkning. Det gjør kroppene våre også.

Når vi føler oss nedstemte, er det lett å la negativiteten ta overhånd, og vi ender opp med å fokusere på alle de dårlige tingene i livet. Men når vi føler oss positive, er sinnet vårt mer avslappet, og dette kan ha stor innvirkning på vår fysiske helse.

En studie fra University of North Carolina fant at folk som er glade har sunnere hjerter enn de som er ulykkelige. De fant også at folk som er lykkeligere lever lenger enn de som ikke er like lykkelige.

Det er viktig å være klar over at positivitet ikke bare er en holdning, det er en ferdighet og den kan læres. Og jo mer du øver, jo bedre blir du!

Fordeler med positiv tenkning

Positive tanker kan være smittsomme. Når en person blir mer positiv, er det mer sannsynlig at menneskene rundt dem blir positive selv.

Det handler ikke bare om å være glad hele tiden, men det handler om gleden som kommer av å sette pris på skjønnheten rundt oss. Det handler om å akseptere hvem vi er og hva vi har. Og det handler om å ta ansvar for våre tanker og handlinger, i stedet for å presse dem på andre mennesker.

Hvordan bygge positive relasjoner

Jo mer tid du tilbringer med dine få venner, jo lykkeligere er du. Dette er fordi disse vennene har en positiv innvirkning på livet ditt. Jo mer tid du bruker med dem, desto sterkere vil relasjonene dine bli.

Å bygge relasjoner er nøkkelen til suksess. Hvis du vil gjøre det på arbeidsplassen, skolen eller et annet sted der folk samhandler, må du lære å bygge relasjoner.

Det er viktig at begge parter føler at de får noe ut av forholdet. Hvis du investerer tid i å bli kjent med noen og de ikke gjengjelder, så er det ikke verdt tiden din.

For at et forhold skal være vellykket, må det gis og ta. Du bør prøve å få dem til å føle seg bra med seg selv og gjøre ting som kan hjelpe dem også.

5 tips for å leve et mer tilfredsstillende liv

1. Lev målrettet:

Vi bør leve på en måte hvor vi føler oss oppfylt og er på linje med våre verdier og mål. Dersom du vet hva som er målene dine, så kan du hver dag jobbe målrettet etter det som gjør deg litt mer lykkelig 😊

2. Finn din lidenskap:

Finn noe du brenner for og gjør det! Dette vil hjelpe deg å finne oppfyllelsen du leter etter. Jeg har stor tro på at vi bør være i kontakt med det som gjør oss glade, gjennom jobb eller f.eks kjærlighet. Finn det som gir deg lidenskap, og sørg for at du har det i livet ditt.

3. Vær takknemlig:

Å være takknemlig for det vi har vil ikke bare gjøre oss lykkeligere, men det vil også hjelpe oss til å bli mer oppfylt også. Jeg har ei takknemlighetsbok hvor jeg skriver ned hva jeg har å takke for i livet mitt. Det kan være seg folk (f.eks min datter, kjæresten min, familie, venner etc.), helsa mi, kroppen min, at jeg er så heldig at jeg har en jobb jeg elsker og kunder som er fantastiske. Det tenker at det du har fokus på, det får du mer av i livet, så ved å ha fokus på de tingene du allerede har i livet ditt, så gir det deg mer glede! Tenk over hva du har å være takknemlig for akkurat i dag!

4. Vær åpent sinn:

Vi bør være åpne for nye opplevelser og nye muligheter fordi dette vil hjelpe oss å vokse som individer, noe som igjen gjør oss til mer tilfredse mennesker også! Ofte, så kan vi gå i samme mønster, og gjøre de samme tingene hver dag. Jeg er en person som liker å ha kontroll, men det er når jeg slipper kontrollen og har et åpent sinn for å ta imot nye ting at jeg vokser og utvikler meg.

5. Gi tilbake:

Å gi tilbake til andre er en viktig del av å leve et tilfredsstillende liv fordi dette bidrar til å holde verden i gang rundt og rundt, noe som er en vesentlig del av å være et menneske som lever på denne jorden!

Denne delen utforsker fordelene med optimisme og hvordan du virkelig kan gjøre en forskjell i livet ditt. Jeg har tro på energier, og når du gir godhet til folk/ dyr/ naturen, så får du masse gevinst tilbake. Det er ikke bare noe jeg tror, men en erfaring jeg har med meg gjennom livet. Så gi, gi, gi!!

Konklusjonen er at det å være positiv er smittsomt og det kan forbedre helsen, relasjonene og arbeidsytelsen din. Det er verdt å ta steget mot et lykkeligere liv.

Håper du likte dette innlegget, og at det gav deg inspirasjon til å være litt mer positiv… sånn akkurat i dag fordi deg gagner en person, og det er deg 😊

God og positiv klem fra Rachel 😊

Kanskje du også liker...

Populære artikler...