3 kreative måter å meditere på

Meditasjon er en av de beste og enkleste måtene for deg å få mer ro og balanse i livet ditt, altså: mindre stress. Det finnes en haug med fordeler ved å meditere, og et par av de jeg liker aller best er den indre roen jeg får, samt at jeg føler at jeg tenker klarere og får mer overskudd i hverdagen min. + at det føles som om at jeg får indre spa i kroppen min, og hvem vil vel ikke ha det?!

De aller fleste prioriterer ikke å ha en stille stund for seg selv i hverdagen fordi det tar for mye «tid» (selv om det paradoksale er at vi får mer tid, fordi vi tar bedre valg, tenker klarer og gjør ting raskere). Anyway, dette er i alle fall en av grunnene til at jeg tenkte at jeg skulle komme med tre kreative og litt annerledes måter å praktisere meditasjon på.

Kanskje du har tenkt flere ganger:

Hvordan kan jeg få tid til å gjøre meditasjon, eller hvordan kan jeg gjøre meditasjon mer gøy? Kanskje du tenker at det å sitte stille og se ut i luften i 10-20 minutter høres helt ufattelig kjedelig ut. Da har du kommet til rett sted! Her presenterer jeg tre kreative og enkle måter å gjøre meditasjon gøy på, som du lett kan gjennomføre i din daglige rutine!

Gå på tur

En av de mest effektive måtene å lytte til kroppen din på er å praktisere meditasjon mens du spaserer, gjerne ute i naturen. Å gå ute i frisk luft er en enkel og universell måte å utvikle en tilknytning, bevissthet og indre ro mellom kropp og sjel. Den repeterende rytmen i gange dyrker en bevist tilstedeværelse i oss. Å meditere i form av å spasere i frisk luft kan bli implementert når som helst i løpet av en arbeidsdag. Velger du å meditere i form av å spasere får du ikke bare frisk luft, men en enorm tilstedeværelse. Du får også se skjønnheten i rundt deg i form av alle underverkene i naturen. Dette er en veldig enkel, fleksibel måte og gjøre meditasjon mer gøy på. Altså: du trenger faktisk ikke å lukke øynene dine for å meditere, så her får du 2 fantastiske ting på en gang: ut i naturen, og meditasjon!

Hør på musikk

Å høre på musikk er en annen gøy måte å praktisere meditasjon på. I musikken finner vi flere instrumenter, melodier, toner og ord. Det å virkelig høre etter, og identifisere disse instrumentene, tonene, og budskapet i musikken er en fantastisk fin måte å praktisere tilstedeværelse på. I våre travle liv, er det sjeldent vi tar oss tid til å virkelig lytte. Til å virkelig være til stede og absorbere alle lydene i rundt oss. Er du sånn som de fleste av oss, har du sikkert hørt en sang flere hundre ganger uten å faktisk huske alle ordene. Så, om det er en sang du virkelig vil lære ordene til, sett den på. Hør godt etter, la musikken bringe deg en tilstedeværelse, indre ro og bevissthet. Syng med om du ønsker, og føl kroppen din vibrere ved hver tone du synger. Dette er også en veldig enkel og fin måte å gjøre meditasjon mer gøy på. Hør gjerne på musikk på morgenkvisten for å starte dagen din med en helt unik tilstedeværelse, og tilknytning mellom kropp og sjel.

Skap kunst

Det å skape noe er en helt unik, men også kraftfull form for meditasjon. En spesiell tilstedeværelse skyller over oss når vi er i prosessen av å skape noe. Sansene våre er mer til stede enn før, og vi legger merke til den minste detalj nettopp fordi vi vil skape noe fint. Det å lage kunst er en helt spesiell form for meditasjon nettopp fordi det kan være så ufattelig givende. Hver gang du skal skape noe har du en tilstedeværelse som er ulik noen annen. Du ser farger, detaljer, teksturer, og former mer tydelig. Alt annet fordufter, det er kun deg og kunsten til stede. Dette er en uvurderlig måte å meditere på, nettopp fordi den tilbyr tilstedeværelse, bevissthet, kreativitet uttrykkelse, og indre ro alt i et. Enten du klassifiserer deg selv som en kreativ person eller ikke, har det ingenting å si. Kunst har ingen regler, det er alt og det er ingenting. Så når du velger å meditere i form av å skape, husk at det eneste som teller er at du har det gøy. Legg alle hemninger igjen, og la sjelen din snakke, bare skap noe.

Håper disse tre kreative meditasjons metodene kan hjelpe deg til tilstedeværelse, bevissthet og indre ro.

En siste ting som jeg liker veldig godt, er guidede meditasjoner. Altså meditasjoner du lytter til som forteller deg hva du skal gjøre, og som ofte har en hensikt, slik som å ha fokus på pusten din, gi slipp på negativitet, bli mer spirituell eller andre ting. 1-9.mai har jeg en meditasjonschallenge, og du er invitert til å bli med sammen med en flott gruppe. Klikk her for å lese mer:

https://go.rachelwilmann.no/meditasjonschallenge-2022

Lag deg en nydelig dag, og god klem fra Rachel 😊

Kanskje du også liker...

Populære artikler...