3 essensielle spørsmål for å bli litt mer lykkelig – sånn akkurat i dag!

Hei min venn!

Nå er det ikke lenge får vi går imot et nytt år, og hva er vel bedre enn å gå innover i seg selv, og spørre hvem du virkelig ønsker å være det nye året?

Om jeg spurte deg om du kunne bli smartere, hva ville du ha svart da?

Eller om jeg spurte deg om du er lykkelig….

DET er et stort spørsmål det…. men jeg har jo en grunnleggende tro på at vi alle burde ta en fot i bakken innimellom for å spørre oss noen essensielle spørsmål for å ta en avsjekk om vi har det så godt som vi kan i livet. Noen synes det er flåsete. Jeg synes det er viktig. Jeg skriver jevnlig i en bok om morgenen, og her skriver jeg ned det jeg ønsker å ha fokus på i løpet av dagen. Det gjør jeg for å «sette» dagen, og for å sørge for at jeg har fokus på det som er viktig for meg. Jeg spør meg selv noen spørsmål, og disse ønsker jeg å dele med deg.

Hva kan jeg gjøre for meg selv akkurat i dag for å ha det bra?

Jeg spør dette spørsmålet, fordi jeg vet at det er lett å rote meg bort i gjøremål som går på automatikk. Plutselig er dagen over, og jeg kjenner at jeg ikke har vært med, eller hatt eierskap i dagen min. Jeg vet at både trening, meditasjon, kjærestetid, mor/datter-tid, sunn og hjemmelaget middag, vennskap og turer er viktige element for meg. Da må jeg sørge for at jeg får minst en av disse inn i dagen min. Men uten å ha fokus på det, så er det lett å glemme.

Hvordan kan jeg få inn litt hverdagsmagi?

Jeg higer etter de små tingene i livet mitt. Jeg har lært, at det ikke er de store tingene som gjør meg lykkelig til hverdags, det er de små tingene. Jeg søker aktivt etter små ting som kan gjøre meg enda litt mer lykkelig, slik som en god og varm dusj. At sola skinner. At jeg kan sette meg inn i en varm bil på vinteren. At noen sender meg en melding med noen gode ord. Eller at jeg kan glede noen med noe positivt, slik som å servere en middag, eller gå en skravletur med ei venninne. Jeg tror det er sååå viktig å ta inn alt det positive vi har i livet vårt. Ha fokus på det, og nyte det. Enig?

Hva gjør meg lykkelig?

Stort spørsmål ja… jeg vet! Men dette er superviktig. Som terapeut og coach i mange år, så har jeg hatt rundt 11.000 timer med folk som vil ha et bedre liv. Dette er et spørsmål jeg har spurt veldig mange, og vettu hva? Mange svarer: «Jeg vet ikke!» Hvordan i all verden kan vi være lykkelig om vi ikke vet hva som gjør oss lykkelig? Dersom du har fokus på det som gleder deg, som begeistrer deg, som gjør at du smiler litt mer hver dag er med på å gjøre at du har et mer innholdsrikt og godt liv. Om du blir lykkelig over å hjelpe andre mennesker, så gjør det! Enten ved å være en god venn, eller kanskje det samme som meg, hvor du er en profesjonell mentor for folk som trenger deg.

Om du blir lykkelig over å strikke votter, så gjør det – og ikke minst: Lag tid til å gjøre det! Akkurat den siste setningen her fikk meg til å tenke på noe jeg har «glemt», og det er maling. Jeg liker faktisk å male, og det kjenner jeg at jeg vil gjøre mer av. Hva gjør deg lykkelig?

Er det noen av disse 3 spørsmålene du kjente traff deg litt ekstra i dag? Kjenner du at det er noe som kan løfte dagene dine litt opp, og kanskje gjøre at du får enda litt mer glede inn i hverdagen din?

Del med meg!

Og forresten – blir du med på den Magiske Reisen i januar?

Jeg har live-sendinger inne i facebook-gruppen hver ukedag gjennom hele januar, og dersom du vil bli med (helt gratis), så klikk her:

https://www.facebook.com/groups/1122058194637899

Her har vi fokus på ulike ting du kan gjøre hver dag for å få et litt bedre liv.

Og dersom du ønsker boken (enten som gave til deg selv, eller til en venn), så kan du bestille den her:

Jeg håper at dette var noen gode spørsmål som du kjenner at du kan stille deg selv for å løfte dagen din litt. Det er noen veldig gode og selvreflekterende spørsmål som kan gjøre den lille/ store forskjellen i hverdagslivet ditt.

Nyt denne vakre dagen, og god klem fra Rachel:)

Kanskje du også liker...

Populære artikler...