Få en bedre hverdag og prestér bedre med disse 3 tipsene

Vi ønsker alle et lykkelig liv. En jobb man er fornøyd med, en perfekt familie, økonomisk stabilitet og et flott sosialt liv! I denne ubestemte jakten på lykke som stort sett er som en luftspeiling, hvor ofte sparer vi et minutt på å takke det vi allerede har akkurat nå? Hvordan organiserer vi oss, og setter oss selv opp til suksess? Å ta vare på seg selv er utrolig viktig, og kan være hemmeligheten bak suksess.

Her kommer tre ting som vil hjelpe deg å få en bedre hverdag og prestere bedre:

Lag rutiner du klarer å følge

Din daglige rutine påvirker hvilekvaliteten din. Søvnplanen og sengevaner påvirker mental skarphet, ytelse, følelsesmessig velvære og energinivå. Det er best hvis du kan opprettholde en jevn tid for å våkne og legge deg. Bedre helse er et resultat av bare litt ekstra planlegging.

Noen mennesker elsker å ha en solid daglig rutine, mens andre grøsser av tanken på å ha en forutsigbar tidsplan. I tider med stort stress kan opprettholdelse av struktur og rutine hjelpe deg til å føle deg mer organisert og i kontroll. Å ha en rutine kan være nyttig i alle situasjoner, spesielt hvis du prøver å etablere sunne vaner, eller om du opplever at hverdagen er noe usikker. Det kan ta tid a skape nye gode rutiner, men gi det tid og dediker til det.

Noen tips til å lage nye rutiner:
  • Sett deg et realistisk mål. Ønsker du for eksempel å få mer ut av dagen og vil stå opp 05:30 isteden for 07:00? Da må du konsekvent hver dag legge deg tidligere slik at du får de timene med sovn du trenger.

  • Sett deg delmål. Om målet du har satt deg er for stort virker det uoverskuelig og sjansen for a gi opp blir større. Sett deg små mål, og ta et skritt i riktig retning hver dag. Til slutt har du skapt en rutine du klarer a følge.

  • Gjør det morsomt! Å komme inn i en ny rutine og nye mål er ikke alltid morsomt, men det er måter å gjøre det morsomt. Finn en treningskamerat, få en god spilleliste for rengjøring og prøv nye matlagingskurs. Alt for å hjelpe deg med å nyte din nye rutine.

Prioriter søvn

Du har sikker hørt det tusenvis av ganger hvor viktig søvn er. Men har du noen gang skjønt hvorfor, og hva søvn har å si for prestasjonene dine?

Søvn støtter nesten alle systemer i kroppen. Når vi sovner, lukkes øynene, pusten reduseres, og musklene slapper gradvis av. Nevroner i hjernen bytter til en sovende tilstand, og begynner utallige biologiske prosesser som forfrisker kropp og sinn. Foryngelsen som søvn gir, er viktig for vårt kardiovaskulære og immunforsvar, samt vår evne til å tenke klart, lære ny informasjon og håndtere følelsene våre. Er det ikke sprøtt hvor mye søvn påvirker!? Om vi nedprioritere søvn, å tenker at det å sitte oppe til sent på kvelden for å jobbe, eller å se på tv er det kanskje på tide å endre dette mønsteret. Hvis du skal kunne yte ditt beste i hverdagen, å bli den beste versjonen av deg selv må du sette faste søvn rutiner slik at du får de timene med søvn du trenger. Da vil du få mest mulig ut av dagen.

Her er tre tips til en bedre natt søvn:
  • Legg bort mobil og PC en time for du har tenkt å legge deg. Lyset fra både mobil og PC har noe som er kalt blå lys. Blått lys undertrykker kroppens frigjøring av melatonin, et hormon som får oss til å føle oss døsige. Selv om dette kan være nyttig om dagen, blir det lite nyttig om natten når vi prøver å sove. Å bli utsatt for blått lys om kvelden kan lure hjernen vår til å tro at det fortsatt er dagtid, forstyrre døgnrytmen og la oss føle oss våkne i stedet for slitne.

  • Slapp av og rens tankene om kvelden. Å ha en rutine på kveldstid for du skal legge deg kan hjelpe kroppen med a bli mer avslappet og klar for en natt sovn. Du kan teste ut ulike metoder som passer best for deg. Dette kan være alt fra å lytte til avslappende musikk, lese en bok, ta et varmt bad, meditere, dyp pusting og visualisering. Prøv forskjellige metoder og finn det som fungerer best for deg.

  • Tren regelmessig, men ikke før sengetid. Trening har flere ganger blitt bevist at hjelper på søvnkvaliteten til mennesker. Selv om daglig trening er nøkkelen til en god natts søvn, kan det føre til søvnproblemer om en utføre den for sent på dagen. Dette skyldes den stimulerende effekten av trening.

Praktiser takknemlighet og ydmykhet i hverdagen

Det er forfriskende å samhandle med individer som viser ydmykhet og takknemlighet, mennesker vi beundrer, følger, lærer av og trekk vi ønsker oss selv. Selv om ingen er perfekte, søker de fleste å øve ydmykhet og takknemlighet fordi vi vet at det er riktig å gjøre. Det er et godt eksempel på godt lederskap, og det er slik vi vil bli behandlet. Å vise ydmykhet og takknemlighet gjør oss sterkere individer og ledere. Viser du takknemlighet til andre? Til kolleger, jevnaldrende, arbeidsgiver, familie og samfunn? Er du takknemlig for de gode tingene i livet ditt? Dette er ydmykhet og takknemlighet.

Å være takknemlig er nøkkelen

Å praktisere takknemlighet på daglig basis vil gjøre deg gladere. Når du velger å fokusere på de tingene i livet ditt som er positive og som du er takknemlig for vil automatisk negative elementer i livet ditt gradvis forsvinne. En annen ting som er viktig å nevne er at det å velge å se på utfordringer som noe en er takknemlig for kan også være til fordel for din lykke og dine prestasjoner.  Når en begynner å se det positive i alt tiltrekker en seg mer positivitet.

Ydmykhet er viktigere en du tror

Det å være ydmyk er gjerne noe en ikke tenker for mye over, men som er viktigere enn folk flest tror. Ydmykhet er et personlighetstrekk som man fort merker hvis det mangler hos mennesker. Det er en rekke fordeler med å aktivt praktisere ydmykhet. En av de største fordelene er at ydmykhet gir deg lysten til å lære. Når du har ydmykhet til å internalisere hvor lite du vet, vil du lære mer. Det er enormt mye informasjon der ute og utallige ferdigheter å mestre. Stolthet i det du allerede vet gir deg liten motivasjon til å utforske dypere. Men når du kontekstualiserer din forståelse av verden og setter pris på hvor langt du har igjen å gå, skaper du et sunt ønske om å lære mer.

Så gå ut i livet med en holdning som er positiv, takknemlig og ydmyk, og du vil snart merke hvor mye bra du kommer til å tiltrekke deg i livet.  

Hvilke rutiner har du lagt til i din hverdag som har gjort at du presterer bedre og har fått en bedre hverdag? Del i kommentarfeltet, jeg elsker a høre hvilke tips dere har å komme med!

PS: Om du ønsker å jobbe med deg selv i sommer, så har jeg tidenes tilbud til deg akkurat nå!
Klikk her for å lese mer!
Dette passer perfekt for deg som ønsker bedre selvtillit, bedre selvfølelse, mindre stress, mindre bekymringer, selvutvikling og masse mer. Ta en titt 😊 

Kanskje du også liker...

Populære artikler...